Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszna zupa wiosenna z mnóstwem "zielska".
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 238
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 984
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 4056
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 238
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 984
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 4056
Składniki
Ziemniaki obieramy ,myjemy i kroimy w kostkę. Marchew obieramy ,myjemy i kroimy w cienkie krążki. Łyżkę masła rozpuszczamy w garnku ,wrzucamy warzywa i lekko podsmażamy ( 5 min). Zalewamy gorącym bulionem i gotujemy 25 min. W tym czasie rzodkiewki płuczemy ,kroimy w krążki i dusimy lekko na rozgrzanym maśle (garść ładnych liści z rzodkiewek zostawiamy). Przekładamy do bulionu. Gotujemy jeszcze 10 min ,po czym dodajemy opłukane i posiekane liście rzodkiewek. Zdejmujemy z ognia i zaprawiamy zupę śmietaną ,doprawiamy do smaku solą oraz pieprzem. Bazylię ,koperek ,oregano ,pietruszkę siekamy i dodajemy do zupy.