Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszna zupa wiosenna z mnóstwem "zielska".
Dzisiaj polecam bardzo proste szybkie kluski śląskie. Kluski śląskie robię dw...
Odsłon: 7966
Dzisiaj placki ziemniaczane w trochę innej odsłonie bo z dodaniem marchewki....
Odsłon: 259
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 96
Wietnamski rosół z kaczki.
Odsłon: 2151
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 659
Dzisiaj polecam bardzo proste szybkie kluski śląskie. Kluski śląskie robię dw...
Odsłon: 7966
Dzisiaj placki ziemniaczane w trochę innej odsłonie bo z dodaniem marchewki....
Odsłon: 259
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 96
Wietnamski rosół z kaczki.
Odsłon: 2151
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 659
Składniki
Ziemniaki obieramy ,myjemy i kroimy w kostkę. Marchew obieramy ,myjemy i kroimy w cienkie krążki. Łyżkę masła rozpuszczamy w garnku ,wrzucamy warzywa i lekko podsmażamy ( 5 min). Zalewamy gorącym bulionem i gotujemy 25 min. W tym czasie rzodkiewki płuczemy ,kroimy w krążki i dusimy lekko na rozgrzanym maśle (garść ładnych liści z rzodkiewek zostawiamy). Przekładamy do bulionu. Gotujemy jeszcze 10 min ,po czym dodajemy opłukane i posiekane liście rzodkiewek. Zdejmujemy z ognia i zaprawiamy zupę śmietaną ,doprawiamy do smaku solą oraz pieprzem. Bazylię ,koperek ,oregano ,pietruszkę siekamy i dodajemy do zupy.