Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zupa szpinakowa po ugotowaniu nie jest bardzo zielona, nazwałabym ją raczej buro-zieloną albo szaro -zieloną. Zieleń niestety znika podczas obróbki termicznej... Jednak zupa jest bardzo smaczna, gorąco ją polecam każdemu miłośnikowi zieleniny!
My name is patrol. Słoneczny patrol
Odsłon: 131
Być może niektórzy z Was jeszcze pamiętają jak wyglądały i smakowały rogale j...
Odsłon: 6246
Soczysta pieczeń ze schabu świetnie komponuje się z ziemniaczkami z ziołowym...
Odsłon: 178
My name is patrol. Słoneczny patrol
Odsłon: 131
Być może niektórzy z Was jeszcze pamiętają jak wyglądały i smakowały rogale j...
Odsłon: 6246
Soczysta pieczeń ze schabu świetnie komponuje się z ziemniaczkami z ziołowym...
Odsłon: 178
Składniki
Rozgrzej w garnku 2 łyżki oliwy, po chwili dodaj mielony kmin rzymski i chili, przesmaż do uwolnienia zapachu kuminu, po czym wrzuć posiekaną cebulę. Całość podsmaż na niewielkim płomieniu, aż cebulka zmięknie.
Do garnka wlej bulion, wsyp ryż i dodaj mrożony szpinak. Teraz trzeba pozwolić zupie się pogotować. Myślę, że jakieś 15-20 minut wystarczy, bo gotujemy tak długo, aż zmięknie ryż.
Do kubka jogurtu typu greckiego przeciśnij przez praskę 2 ząbki czosnku. Taki naczosnkowany gęsty jogurt najpierw rozmieszaj z małą ilością gorącej zupy w niewielkim naczyniu, a następnie całość wlej do garnka i jeszcze podgrzej. Ta procedura, polegająca na zahartowaniu kwaskowego jogurtu gorącą zupą, uchroni Cię przed zwarzeniem się całości potrawy w nieładne kluchy.
Na koniec dopraw jeszcze zupę pieprzem i solą do smaku.