Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zupa szpinakowa po ugotowaniu nie jest bardzo zielona, nazwałabym ją raczej buro-zieloną albo szaro -zieloną. Zieleń niestety znika podczas obróbki termicznej... Jednak zupa jest bardzo smaczna, gorąco ją polecam każdemu miłośnikowi zieleniny!
Pyszne ciasto bez pieczenia z masą krówkową i prażonymi migdałami.
Odsłon: 52
Taco z kurczakiem to eksplozja smaków i kolorów, które rozgrzeją każde spotka...
Odsłon: 1074
To danie mogę jeść na śniadanie, obiad i kolację. Racuch są mięciutkie, pyszn...
Odsłon: 995
Pyszne i proste do upieczenia ciasteczka owsiane o piernikowym smaku idealne...
Odsłon: 2317
Pączki bez dodatku cukru i bez mąki pszennej. Idealne dla osób na diecie i cu...
Odsłon: 2370
Czerwona kapusta jest skuteczna w leczeniu otyłości i cukrzycy typu 2. Wspier...
Odsłon: 1060
Pyszne ciasto bez pieczenia z masą krówkową i prażonymi migdałami.
Odsłon: 52
Taco z kurczakiem to eksplozja smaków i kolorów, które rozgrzeją każde spotka...
Odsłon: 1074
To danie mogę jeść na śniadanie, obiad i kolację. Racuch są mięciutkie, pyszn...
Odsłon: 995
Pyszne i proste do upieczenia ciasteczka owsiane o piernikowym smaku idealne...
Odsłon: 2317
Pączki bez dodatku cukru i bez mąki pszennej. Idealne dla osób na diecie i cu...
Odsłon: 2370
Czerwona kapusta jest skuteczna w leczeniu otyłości i cukrzycy typu 2. Wspier...
Odsłon: 1060
Składniki
Rozgrzej w garnku 2 łyżki oliwy, po chwili dodaj mielony kmin rzymski i chili, przesmaż do uwolnienia zapachu kuminu, po czym wrzuć posiekaną cebulę. Całość podsmaż na niewielkim płomieniu, aż cebulka zmięknie.
Do garnka wlej bulion, wsyp ryż i dodaj mrożony szpinak. Teraz trzeba pozwolić zupie się pogotować. Myślę, że jakieś 15-20 minut wystarczy, bo gotujemy tak długo, aż zmięknie ryż.
Do kubka jogurtu typu greckiego przeciśnij przez praskę 2 ząbki czosnku. Taki naczosnkowany gęsty jogurt najpierw rozmieszaj z małą ilością gorącej zupy w niewielkim naczyniu, a następnie całość wlej do garnka i jeszcze podgrzej. Ta procedura, polegająca na zahartowaniu kwaskowego jogurtu gorącą zupą, uchroni Cię przed zwarzeniem się całości potrawy w nieładne kluchy.
Na koniec dopraw jeszcze zupę pieprzem i solą do smaku.