Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zupa szpinakowa po ugotowaniu nie jest bardzo zielona, nazwałabym ją raczej buro-zieloną albo szaro -zieloną. Zieleń niestety znika podczas obróbki termicznej... Jednak zupa jest bardzo smaczna, gorąco ją polecam każdemu miłośnikowi zieleniny!
Dynia to prawdziwa królowa jesieni, z której w prosty sposób przygotować możn...
Odsłon: 814
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 425358
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10783
Dynia to prawdziwa królowa jesieni, z której w prosty sposób przygotować możn...
Odsłon: 814
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 425358
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10783
Składniki
Rozgrzej w garnku 2 łyżki oliwy, po chwili dodaj mielony kmin rzymski i chili, przesmaż do uwolnienia zapachu kuminu, po czym wrzuć posiekaną cebulę. Całość podsmaż na niewielkim płomieniu, aż cebulka zmięknie.
Do garnka wlej bulion, wsyp ryż i dodaj mrożony szpinak. Teraz trzeba pozwolić zupie się pogotować. Myślę, że jakieś 15-20 minut wystarczy, bo gotujemy tak długo, aż zmięknie ryż.
Do kubka jogurtu typu greckiego przeciśnij przez praskę 2 ząbki czosnku. Taki naczosnkowany gęsty jogurt najpierw rozmieszaj z małą ilością gorącej zupy w niewielkim naczyniu, a następnie całość wlej do garnka i jeszcze podgrzej. Ta procedura, polegająca na zahartowaniu kwaskowego jogurtu gorącą zupą, uchroni Cię przed zwarzeniem się całości potrawy w nieładne kluchy.
Na koniec dopraw jeszcze zupę pieprzem i solą do smaku.