Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wiosenna zupa z młodego szpinaku z greckim serem feta. Przepis pochodzi z 419. odcinka programu "Ewa gotuje"
Domowe wafle do deser mojego dzieciństwa z masą orzechową, dżemem z czarnej p...
Odsłon: 46
Cytrynowy krem do tortu na bazie jajek z masłem i soku z cytryny jest bardzo...
Odsłon: 67
Polecam. Zawsze szybko znika ze stołu.
Odsłon: 67
Przełożony powidłami piernik kasztelański to szybki w przygotowaniu wariant ś...
Odsłon: 2677
Domowe wafle do deser mojego dzieciństwa z masą orzechową, dżemem z czarnej p...
Odsłon: 46
Cytrynowy krem do tortu na bazie jajek z masłem i soku z cytryny jest bardzo...
Odsłon: 67
Polecam. Zawsze szybko znika ze stołu.
Odsłon: 67
Przełożony powidłami piernik kasztelański to szybki w przygotowaniu wariant ś...
Odsłon: 2677
Składniki
Drobno pokrojoną cebulkę (bez cybuchów) zeszklić w garnku na maśle. Dorzucić posiekany czosnek. Po chwili dodać pokrojony szpinak (zarówno liście, jak i łodygi). Zakwasić sokiem z cytryny. Posolić. Zalać wywarem, wymieszać, przykryć i zagotować.
Gorącą zupę zmiksować lub przetrzeć przez sito. Zabielić śmietanką. Doprawić do smaku świeżo zmielonym pieprzem.
Podawać z pokruszoną fetą oraz pokrojonymi cybuchami.