Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Propozycja na lekką, pożywną i bardzo smakowitą zupę warzywną z kawałkami łososia. Całość otula delikatna nuta cytrynowa oraz świeżość zielonego koperku. Serdecznie polecam :)
Nasza babcia Ksenia gotowała na wigilię zupę grzybową z kaszą gryczaną. Jedli...
Odsłon: 140
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 20739
Do świąt Bożego Narodzenia coraz bliżej. Dlatego, jeśli planujesz upiec pyszn...
Odsłon: 27718
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1085
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4415
Nasza babcia Ksenia gotowała na wigilię zupę grzybową z kaszą gryczaną. Jedli...
Odsłon: 140
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 20739
Do świąt Bożego Narodzenia coraz bliżej. Dlatego, jeśli planujesz upiec pyszn...
Odsłon: 27718
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1085
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4415
Składniki
Pokrojoną cebulkę i por szklimy na maśle. Ziemniaki obieramy, kroimy w kostkę, a marchewki i pietruszkę w małe słupki. Wszystkie warzywa wrzucamy do gorącego się bulionu wraz z listkiem laurowym oraz zielem angielskim i gotujemy aż warzywa delikatnie zmiękną.
Następnie do gotujących się warzyw dodajemy pokrojony na mniejsze kawałki filet z łososia oraz posiekany koperek i gotujemy przez 5 minut.
Na koniec do zupy dodajemy 1 łyżkę soku z cytryny, zabielamy śmietaną i doprawiamy sosem sojowym, solą oraz świeżo zmielonym pieprzem.