Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Propozycja na lekką, pożywną i bardzo smakowitą zupę warzywną z kawałkami łososia. Całość otula delikatna nuta cytrynowa oraz świeżość zielonego koperku. Serdecznie polecam :)
Wyjątkowo prosta w przygotowaniu zupa, jest bardzo dobra i pożywna. Taka komb...
Odsłon: 210
Zwykła surówka z rzodkwi i marchewki , za to soczysta i pięknie podana.
Odsłon: 112
Szarlotka to bezsprzecznie królowa jesiennych deserów. Ale czy można się nią...
Odsłon: 27899
Wyjątkowo prosta w przygotowaniu zupa, jest bardzo dobra i pożywna. Taka komb...
Odsłon: 210
Zwykła surówka z rzodkwi i marchewki , za to soczysta i pięknie podana.
Odsłon: 112
Szarlotka to bezsprzecznie królowa jesiennych deserów. Ale czy można się nią...
Odsłon: 27899
Składniki
Pokrojoną cebulkę i por szklimy na maśle. Ziemniaki obieramy, kroimy w kostkę, a marchewki i pietruszkę w małe słupki. Wszystkie warzywa wrzucamy do gorącego się bulionu wraz z listkiem laurowym oraz zielem angielskim i gotujemy aż warzywa delikatnie zmiękną.
Następnie do gotujących się warzyw dodajemy pokrojony na mniejsze kawałki filet z łososia oraz posiekany koperek i gotujemy przez 5 minut.
Na koniec do zupy dodajemy 1 łyżkę soku z cytryny, zabielamy śmietaną i doprawiamy sosem sojowym, solą oraz świeżo zmielonym pieprzem.