Do góry

Zupy Przepis na:

Zupa warzywna z mięsem gulaszowym

Zupa warzywna z mięsem gulaszowym

Autor:

Przepisów i artykułów: 498 Ocena: 3589

Dodano:

Odsłon: 752

Połączenie kapuśniaka z zupą gulaszową. Bez dodatku papryki ale z kwaśną kapustą. Pysznie smakuje i rozgrzewa w chłodne dni.

Składniki

  • mięso gulaszowe 0,5 kg
  • kiełbasa śląska 20 dag
  • pomidory z puszki 1 puszka
  • kapusta kiszona 20 dag
  • marchew 2 szt
  • pietruszka 1 szt
  • por 1 szt
  • czosnek 3 ząbki
  • bulion 400 ml
  • sól do smaku
  • pieprz do smaku
  • cukier do smaku
  • olej do smażenia
3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. W garnku o grubym dnie rozgrzewamy olej i wrzucamy mięso gulaszowe. Obsmażamy do czasu aż lekko się przysmaży. Dodajemy obrany i drobno posiekany czosnek. Wlewamy połowę bulionu i gotujemy ok 20 min.
    Na patelni rozgrzewamy olej i podsmażamy na rumiano pokrojoną w kostkę lub plasterki kiełbasę. Pod koniec smażenia kiełbasy na patelnię dodajemy poszatkowaną, odciśniętą z soku kiszoną kapustę i przez 5-7 min przesmażamy ją na wytopionym tłuszczu /- trochę zmięknie i "przejdzie" smakiem kiełbasy/.
    Kiełbasę wraz z kapustą i tłuszczem przekładamy do garnka z mięsem gulaszowym. Wlewamy resztę bulionu i gotujemy na małym ogniu.
    Marchew i pietruszkę obieramy i ścieramy na tarce jarzynowej o dużych oczkach. Por oczyszczamy i kroimy w półplasterki. Pokrojone warzywa dodajemy do zupy i wlewamy pomidory z puszki /możemy je wcześniej zmiksować/. Zupę gotujemy do czasu aż mięso i warzywa będą miękkie. Doprawiamy do smaku solą, pieprzem i sokiem z kiszonej kapusty.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń