Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Połączenie kapuśniaka z zupą gulaszową. Bez dodatku papryki ale z kwaśną kapustą. Pysznie smakuje i rozgrzewa w chłodne dni.
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 966
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 816
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 12563
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 966
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 816
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 12563
Składniki
W garnku o grubym dnie rozgrzewamy olej i wrzucamy mięso gulaszowe. Obsmażamy do czasu aż lekko się przysmaży. Dodajemy obrany i drobno posiekany czosnek. Wlewamy połowę bulionu i gotujemy ok 20 min. Na patelni rozgrzewamy olej i podsmażamy na rumiano pokrojoną w kostkę lub plasterki kiełbasę. Pod koniec smażenia kiełbasy na patelnię dodajemy poszatkowaną, odciśniętą z soku kiszoną kapustę i przez 5-7 min przesmażamy ją na wytopionym tłuszczu /- trochę zmięknie i "przejdzie" smakiem kiełbasy/. Kiełbasę wraz z kapustą i tłuszczem przekładamy do garnka z mięsem gulaszowym. Wlewamy resztę bulionu i gotujemy na małym ogniu. Marchew i pietruszkę obieramy i ścieramy na tarce jarzynowej o dużych oczkach. Por oczyszczamy i kroimy w półplasterki. Pokrojone warzywa dodajemy do zupy i wlewamy pomidory z puszki /możemy je wcześniej zmiksować/. Zupę gotujemy do czasu aż mięso i warzywa będą miękkie. Doprawiamy do smaku solą, pieprzem i sokiem z kiszonej kapusty.