Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Połączenie kapuśniaka z zupą gulaszową. Bez dodatku papryki ale z kwaśną kapustą. Pysznie smakuje i rozgrzewa w chłodne dni.
 
         
         
         
            Przepis dnia
ciasteczka są przepyszne, szczerze polecam. Nie zamieniajcie smalcu na inny t...
Odsłon: 54204
Proponuję przepis na pyszne i proste danie - kurczak w sosie słodko-kwaśnym,...
Odsłon: 539
 
            Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 5538
 
            Przepis dnia
ciasteczka są przepyszne, szczerze polecam. Nie zamieniajcie smalcu na inny t...
Odsłon: 54204
Proponuję przepis na pyszne i proste danie - kurczak w sosie słodko-kwaśnym,...
Odsłon: 539
 
            Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 5538
 
         
         
                Składniki
W garnku o grubym dnie rozgrzewamy olej i wrzucamy mięso gulaszowe. Obsmażamy do czasu aż lekko się przysmaży. Dodajemy obrany i drobno posiekany czosnek. Wlewamy połowę bulionu i gotujemy ok 20 min. Na patelni rozgrzewamy olej i podsmażamy na rumiano pokrojoną w kostkę lub plasterki kiełbasę. Pod koniec smażenia kiełbasy na patelnię dodajemy poszatkowaną, odciśniętą z soku kiszoną kapustę i przez 5-7 min przesmażamy ją na wytopionym tłuszczu /- trochę zmięknie i "przejdzie" smakiem kiełbasy/. Kiełbasę wraz z kapustą i tłuszczem przekładamy do garnka z mięsem gulaszowym. Wlewamy resztę bulionu i gotujemy na małym ogniu. Marchew i pietruszkę obieramy i ścieramy na tarce jarzynowej o dużych oczkach. Por oczyszczamy i kroimy w półplasterki. Pokrojone warzywa dodajemy do zupy i wlewamy pomidory z puszki /możemy je wcześniej zmiksować/. Zupę gotujemy do czasu aż mięso i warzywa będą miękkie. Doprawiamy do smaku solą, pieprzem i sokiem z kiszonej kapusty.