Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Połączenie kapuśniaka z zupą gulaszową. Bez dodatku papryki ale z kwaśną kapustą. Pysznie smakuje i rozgrzewa w chłodne dni.
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 820
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5750
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9558
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 266
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 820
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5750
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9558
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 266
Składniki
W garnku o grubym dnie rozgrzewamy olej i wrzucamy mięso gulaszowe. Obsmażamy do czasu aż lekko się przysmaży. Dodajemy obrany i drobno posiekany czosnek. Wlewamy połowę bulionu i gotujemy ok 20 min. Na patelni rozgrzewamy olej i podsmażamy na rumiano pokrojoną w kostkę lub plasterki kiełbasę. Pod koniec smażenia kiełbasy na patelnię dodajemy poszatkowaną, odciśniętą z soku kiszoną kapustę i przez 5-7 min przesmażamy ją na wytopionym tłuszczu /- trochę zmięknie i "przejdzie" smakiem kiełbasy/. Kiełbasę wraz z kapustą i tłuszczem przekładamy do garnka z mięsem gulaszowym. Wlewamy resztę bulionu i gotujemy na małym ogniu. Marchew i pietruszkę obieramy i ścieramy na tarce jarzynowej o dużych oczkach. Por oczyszczamy i kroimy w półplasterki. Pokrojone warzywa dodajemy do zupy i wlewamy pomidory z puszki /możemy je wcześniej zmiksować/. Zupę gotujemy do czasu aż mięso i warzywa będą miękkie. Doprawiamy do smaku solą, pieprzem i sokiem z kiszonej kapusty.