Do góry

Zupy Przepis na:

Zupa warzywna z pulpecikami i koperkiem

Zupa warzywna z pulpecikami i koperkiem

Autor:

Przepisów i artykułów: 686 Ocena: 6198

Dodano:

Odsłon: 851

Pyszna i sycąca zupa z młodymi wiosennymi warzywami i pulpecikami z dodatkiem koperku.Prosto, smacznie i aromatycznie:)

Składniki

  • kalarepa 1 szt
  • marchew 2 szt
  • pietruszka korzeń 1 szt
  • ziemniaki 2 szt
  • bulion 8 szklanek
  • masło 1 łyżka
  • koncentrat pomidorowy 1 łyżka
  • mięso mielone z szynki 0,5 kg
  • bułka tarta 1 łyżka kopiasta
  • sól do smaku
  • pieprz do smaku
  • koperek 0,5 pęczka
3-4 os. 30 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Zupa warzywna z pulpecikami i koperkiem

Przygotowanie

  1. Kalarepę, marchew, pietruszkę i ziemniaki oczyszczamy i kroimy w kostkę. W garnku rozgrzewamy masło, wrzucamy pokrojone warzywa i mieszając podsmażamy przez 2-3 min. Następnie wlewamy ciepły bulion. Zupę gotujemy na małym ogniu ok. 10 min.
    W czasie gdy zupa się gotuje przygotowujemy pulpeciki: bułkę tartą zalewamy ciepłym bulionem i odstawiamy na 5 min. Dodajemy mięso mielone i doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Dokładanie wyrabiamy a następnie formujemy małe pulpeciki. Do zupy dodajemy koncentrat pomidorowy i mieszamy. Do gotującej się zupy wrzucamy partiami /nie wszystkie na raz/ pulpeciki. Gotujemy na małym ogniu ok. 10 min./ - tak by warzywa i pulpeciki ugotowały się/. Na koniec dodajemy posiekany koperek i ostatecznie doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Smacznego:)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (5)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń