Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo delikatna o lekkim aromacie anyżu.
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8632
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 597
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8632
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 597
Składniki
Marchew obieramy ,płuczemy i kroimy w półkrążki. Seler i por płuczemy ,również pokroić w półkrążki . Fenku płuczemy ,cienko kroimy w półplastry. Pomidor sparzamy ,obieramy ze skórki i kroimy w kostkę. Czosnek obieramy ,miażdżymy. W garnku rozgrzewamy oliwę ,dodajemy czosnek i chwilę smażymy. Dodajemy marchew ,seler ,por ,fenku i dusimy około 5 min. Następnie dodajemy liście laurowe ,pomidor ,lekko podsuszamy. Wlewamy bulion ,dodajemy kawałek żółtego sera i dusimy pod przykryciem 35 min. Po tym czasie wyciągamy ser i liście laurowe ,doprawiamy solą i pieprzem. Zupę podałem z tartym serem ,posiekaną zieleniną i ciemnym chlebem.