Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo delikatna o lekkim aromacie anyżu.
Delikatne kotleciki z piersi kurczaka, lekko przyprawione, w sam raz na obiad...
Odsłon: 822
Kiełbasa swojska przyprawiona ziołami, grillowana to nasza propozycja na majo...
Odsłon: 491
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 572
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 10251
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 2353
Delikatne kotleciki z piersi kurczaka, lekko przyprawione, w sam raz na obiad...
Odsłon: 822
Kiełbasa swojska przyprawiona ziołami, grillowana to nasza propozycja na majo...
Odsłon: 491
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 572
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 10251
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 2353
Składniki
Marchew obieramy ,płuczemy i kroimy w półkrążki. Seler i por płuczemy ,również pokroić w półkrążki . Fenku płuczemy ,cienko kroimy w półplastry. Pomidor sparzamy ,obieramy ze skórki i kroimy w kostkę. Czosnek obieramy ,miażdżymy. W garnku rozgrzewamy oliwę ,dodajemy czosnek i chwilę smażymy. Dodajemy marchew ,seler ,por ,fenku i dusimy około 5 min. Następnie dodajemy liście laurowe ,pomidor ,lekko podsuszamy. Wlewamy bulion ,dodajemy kawałek żółtego sera i dusimy pod przykryciem 35 min. Po tym czasie wyciągamy ser i liście laurowe ,doprawiamy solą i pieprzem. Zupę podałem z tartym serem ,posiekaną zieleniną i ciemnym chlebem.