Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wyjątkowy smak, zupa zawdzięcza siekanym orzechom ziemnym, niebanalne są także dodatki: świeże mango pokrojone w plastry i zielony ogórek. Zatem, do dzieła!
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 6391
Ucierane ciasto na oleju robi się bardzo szybko. Można do niego używać różnyc...
Odsłon: 114697
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 6391
Ucierane ciasto na oleju robi się bardzo szybko. Można do niego używać różnyc...
Odsłon: 114697
Składniki
W dużym garnku rozgrzać oliwę na średnim ogniu, dodać cebulę, imbir, czosnek i smażyć 1-2 minuty ciągle mieszając. Dodać bulion, masło orzechowe, sos sojowy i mleko kokosowe, mieszając, doprowadzić do wrzenia. Dodać różyczki brokułu, i gotować 5-6 minut, aż brokuł będzie chrupiący.
W międzyczasie ugotować makaron, wg przepisu na opakowaniu.
Zdjąć zupę z ognia, do miseczek nałożyć makaron, nalać zupę. Udekorować mango, ogórkiem kolendrą i miętą, na koniec skropić sokiem z limonki.