Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo pożywna zupa na żeberkach z dodatkiem fasoli, jarmuży i pomidorów
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 923
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 2793
Chleb z airfryera to połączenie jedynie sześciu składników. Jest lekki, puszy...
Odsłon: 3360
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 923
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 2793
Chleb z airfryera to połączenie jedynie sześciu składników. Jest lekki, puszy...
Odsłon: 3360
Składniki
Na patelni rozgrzać olej (masło). pokrojone na kawałki żeberka lekko obsmażyć ze wszystkich stron, przełożyć do garnka, dodać marchew, pietruszkę, seler, liście laurowe i ziele angielskie, zalać 2 litrami wody, gotować ok 1 godziny.
Po tym czasie wyjąć włoszczyznę, zostawić żeberka ( włoszczyznę można wykorzystać do sałatki). Jarmuż pozbawić twardych łodyg, posiekać i dodać do zup razem z fasolą, gotować kolejne 15 minut. Zupę posolić.
Pomidory obrać ze skorki, pokroić na kawałki, dodać do zupy gotować kolejne 10 minut, doprawić pieprzem. Żeberka wyjąć z zupy, zdjąć mięso z kości, pokroić i przełożyć z powrotem do zupy. Podawać