Do góry

Zupy Przepis na:

Zupa z fasolą i jarmużem na żeberkach

Zupa z fasolą i jarmużem na żeberkach

Autor:

Przepisów i artykułów: 317 Ocena: 3683

Dodano:

Odsłon: 1110

Bardzo pożywna zupa na żeberkach z dodatkiem fasoli, jarmuży i pomidorów

Składniki

  • 500 g chudych żeberek
  • 2 marchewki
  • 1 pietruszka
  • kawałek selera
  • 2 liście laurowe
  • 2 ziarna ziela angielskiego
  • 2 łyżki oleju lub maa klarowanego
  • 1 puszka białej fasoli ( lub szklanka ugotowanej fasoli)
  • 200 g jarmużu
  • 2 pomidory
  • sól, pieprz do smaku
3-4 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Zupa z fasolą i jarmużem na żeberkach

Przygotowanie

  1. Na patelni rozgrzać olej (masło). pokrojone na kawałki żeberka lekko obsmażyć ze wszystkich stron, przełożyć do garnka, dodać marchew, pietruszkę, seler, liście laurowe i ziele angielskie, zalać 2 litrami wody, gotować ok 1 godziny.

  2. Po tym czasie wyjąć włoszczyznę, zostawić żeberka ( włoszczyznę można wykorzystać do sałatki).
    Jarmuż pozbawić twardych łodyg, posiekać i dodać do zup razem z fasolą, gotować kolejne 15 minut. Zupę posolić.

  3. Pomidory obrać ze skorki, pokroić na kawałki, dodać do zupy gotować kolejne 10 minut, doprawić pieprzem.
    Żeberka wyjąć z zupy, zdjąć mięso z kości, pokroić i przełożyć z powrotem do zupy. Podawać

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń