Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jesienna zupa z porem i jarzynami.
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 117244
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8078
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3029
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 1710
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1356
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 117244
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8078
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3029
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 1710
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1356
Składniki
Z porów odciąć twarde białe końcówki, usunąć twarde zielone wierzchnie liście, przekroić je wzdłuż na pół i umyć dokładnie pod bieżącą wodą, zwracając uwagę na piasek nagromadzony pomiędzy liśćmi.
Umyte pory pokroić na paski o szerokości do 1 cm.
Marchewkę, seler i pietruszkę obrać i zetrzeć na tarce o dużych oczkach.
W rondlu rozgrzać masło, dodać pora oraz jarzyny i dusić pod przykryciem do miękkości. Miękkie jarzyny można zmiksować, choć nie jest to konieczne.
Dodać sól i pieprz do smaku, uzupełnić 1 litrem wody, doprowadzić do wrzenia i gotowe!
Zupę można podawać z serem żółtym oraz grzankami.