Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To jedna z ulubionych zup ale warunkiem jest przesmażenie szczawiu na maśle i dopiero wtedy dodanie go do zupy.
Ciasto Trójmiasto jest niezwykle pracochłonne, ale warte każdej poświęconej m...
Odsłon: 11498
Cud witaminowy w postaci koktajlu "zero cukru"
Odsłon: 66
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 7871
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 155044
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1099
Ciasto Trójmiasto jest niezwykle pracochłonne, ale warte każdej poświęconej m...
Odsłon: 11498
Cud witaminowy w postaci koktajlu "zero cukru"
Odsłon: 66
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 7871
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 155044
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1099
Składniki
Ugotować wywar warzywny: ( kawałek selera, pasternaka, pół pora ). Wywar przelać przez sito (warzywa można wykorzystać np. do sałatki). Wstawić na mały ogień. Dodać pokrojone ziemniaki . Gotować do miękkości. Szczaw dokładnie przebrać, odciąć ogonki , umyć pod bieżącą wodą i posiekać. Na patelni rozgrzać masło, wrzucić pokrojony szczaw i krótko przesmażyć-tylko tyle, by szczaw zmienił barwę i zmiękł. Dodać razem z masłem do wywaru. Doprawić solą i pieprzem. Jeśli zupa nie będzie dostatecznie kwaśna, można dodać sok z cytryny. Zmiksować. Podawać z jajkiem ugotowanym na twardo , przekrojonym na cztery części. Przed samym podaniem, dodać śmietanę.