Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To jedna z ulubionych zup ale warunkiem jest przesmażenie szczawiu na maśle i dopiero wtedy dodanie go do zupy.
Szybki przepis na zdrową sałatkę, idealna gdy mają wpaść goście.
Odsłon: 802
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 7700
Danie obiadowe idealne do zabrania do pracy na lunch.
Odsłon: 109
Owsianka z malinami to świetny pomysł na pyszne i zdrowe śniadanie, które prz...
Odsłon: 115
Szybki przepis na zdrową sałatkę, idealna gdy mają wpaść goście.
Odsłon: 802
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 7700
Danie obiadowe idealne do zabrania do pracy na lunch.
Odsłon: 109
Owsianka z malinami to świetny pomysł na pyszne i zdrowe śniadanie, które prz...
Odsłon: 115
Składniki
Ugotować wywar warzywny: ( kawałek selera, pasternaka, pół pora ). Wywar przelać przez sito (warzywa można wykorzystać np. do sałatki). Wstawić na mały ogień. Dodać pokrojone ziemniaki . Gotować do miękkości. Szczaw dokładnie przebrać, odciąć ogonki , umyć pod bieżącą wodą i posiekać. Na patelni rozgrzać masło, wrzucić pokrojony szczaw i krótko przesmażyć-tylko tyle, by szczaw zmienił barwę i zmiękł. Dodać razem z masłem do wywaru. Doprawić solą i pieprzem. Jeśli zupa nie będzie dostatecznie kwaśna, można dodać sok z cytryny. Zmiksować. Podawać z jajkiem ugotowanym na twardo , przekrojonym na cztery części. Przed samym podaniem, dodać śmietanę.