Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To jedna z ulubionych zup ale warunkiem jest przesmażenie szczawiu na maśle i dopiero wtedy dodanie go do zupy.
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 118024
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8376
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3109
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 2095
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1529
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 118024
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8376
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3109
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 2095
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1529
Składniki
Ugotować wywar warzywny: ( kawałek selera, pasternaka, pół pora ). Wywar przelać przez sito (warzywa można wykorzystać np. do sałatki). Wstawić na mały ogień. Dodać pokrojone ziemniaki . Gotować do miękkości. Szczaw dokładnie przebrać, odciąć ogonki , umyć pod bieżącą wodą i posiekać. Na patelni rozgrzać masło, wrzucić pokrojony szczaw i krótko przesmażyć-tylko tyle, by szczaw zmienił barwę i zmiękł. Dodać razem z masłem do wywaru. Doprawić solą i pieprzem. Jeśli zupa nie będzie dostatecznie kwaśna, można dodać sok z cytryny. Zmiksować. Podawać z jajkiem ugotowanym na twardo , przekrojonym na cztery części. Przed samym podaniem, dodać śmietanę.