Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zupa prosta do przygotowania, a przy tym pyszna. Polecam
Sernik Michałek to bogaty w smaku, pieczony sernik inspirowany popularnymi i...
Odsłon: 72548
Pyszna, rozgrzewająca zupa na mleku kokosowym z pastą tom yum. Zupa jest bard...
Odsłon: 537
Ciasto gruszkowe, zwane też u nas babką gruszkową, to przepis, który powinni...
Odsłon: 15585
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3414
Sernik Michałek to bogaty w smaku, pieczony sernik inspirowany popularnymi i...
Odsłon: 72548
Pyszna, rozgrzewająca zupa na mleku kokosowym z pastą tom yum. Zupa jest bard...
Odsłon: 537
Ciasto gruszkowe, zwane też u nas babką gruszkową, to przepis, który powinni...
Odsłon: 15585
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3414
Składniki
Ogórki obrać i pokroić w niedużą kostkę. W razie konieczności wydrążyć środek. Na patelni rozgrzać masło, włożyć ogórki i chwilę smażyć, cały czas mieszając. Ziemniaki obrać i pokroić w kostkę. Pietruszkę i marchewkę zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Warzywa zalać wodą wrzucić kostkę rosołową (można wykorzystać rosół). Gdy ziemniaki będą miękkie dodać ogórki. Doprawić solą i pieprzą. Zagęścić zupę śmietaną i dodać koperku. Chwile pogotować.