Do góry

Zupy Przepis na:

Zupa ziemniaczana

Zupa ziemniaczana

Autor:

Przepisów i artykułów: 123 Ocena: 489

Dodano:

Odsłon: 608

Wegetariańska wersja zupy ziemniaczanej.

Składniki

  • Ziemniaki średniej wielkości 4 szt.
  • Marchewka 1 szt.
  • Korzeń pietruszki średniej wielkości 1/2 szt.
  • Korzeń selera około 1/8 szt.
  • Natka pietruszki 6 gałązek
  • Ziele angielskie 6 szt.
  • Liście laurowe 3 szt.
  • Sól
  • Świeżo mielony pieprz
  • Jogurt typu greckiego 3 łyżki
3-4 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Warzywa obrać i umyć.

  2. Marchewkę, korzeń pietruszki i seler pokroić w drobną kostkę i gotować z dodatkiem ziela angielskiego i liści laurowych w około 1,5 litra wody przez około 5 minut.

  3. Pokrojone w dużą kostkę ziemniaki oraz drobno posiekaną natkę pietruszki wrzucić do zupy. Dodać sól i gotować do miękkości.

  4. Kiedy zupa będzie gotowa dodać pieprz, a po lekkim przestudzeniu jogurt grecki.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń