Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To, że mamy utrudniony dostęp do warzyw nie znaczy, że nie da przygotować się niczego smacznego. Zupa ta jest smaczna, przygotowana z tego, co można obecnie spotkać w warzywniakach i tania.
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 6535
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 154827
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1044
Masz ochotę na pizzę, ale szukasz lżejszej i szybszej opcji? Ten przepis na p...
Odsłon: 469
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 6535
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 154827
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1044
Masz ochotę na pizzę, ale szukasz lżejszej i szybszej opcji? Ten przepis na p...
Odsłon: 469
Składniki
Mięso zalej wodą (2,5 l). Dodaj ziele i liście, zagotuj. Boczek pokrój w kostkę. Podsmaż na patelni, dodaj do wywaru. Gotuj do czasu aż mięso stanie się miękkie. Umyte pieczarki pokrój w plastry. Dodaj do zupy. Gotuj przez kwadrans. Dołóż obrane i pokrojone w kostkę ziemniaki. Gotuj przez 15 minut. Cebulę obierz i pokrój w drobną kostkę. Warzywa obierz i zetrzyj na grubych oczkach tarki. Usmaż na maśle do miękkości. Dodaj do zupy. Dopraw ziołami i przyprawami. Gotuj jeszcze przez 5 minut. Zabiel śmietaną.