Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To, że mamy utrudniony dostęp do warzyw nie znaczy, że nie da przygotować się niczego smacznego. Zupa ta jest smaczna, przygotowana z tego, co można obecnie spotkać w warzywniakach i tania.
Smaczne danie gotowe w piętnaście minut.
Odsłon: 124
Przepyszna surówka do wielu dań
Odsłon: 140
Niezwykle prosta, szybka sałatka , bo zrobisz ją w ciągu kilkanaście minut, a...
Odsłon: 127
Smaczne danie gotowe w piętnaście minut.
Odsłon: 124
Przepyszna surówka do wielu dań
Odsłon: 140
Niezwykle prosta, szybka sałatka , bo zrobisz ją w ciągu kilkanaście minut, a...
Odsłon: 127
Składniki
Mięso zalej wodą (2,5 l). Dodaj ziele i liście, zagotuj. Boczek pokrój w kostkę. Podsmaż na patelni, dodaj do wywaru. Gotuj do czasu aż mięso stanie się miękkie. Umyte pieczarki pokrój w plastry. Dodaj do zupy. Gotuj przez kwadrans. Dołóż obrane i pokrojone w kostkę ziemniaki. Gotuj przez 15 minut. Cebulę obierz i pokrój w drobną kostkę. Warzywa obierz i zetrzyj na grubych oczkach tarki. Usmaż na maśle do miękkości. Dodaj do zupy. Dopraw ziołami i przyprawami. Gotuj jeszcze przez 5 minut. Zabiel śmietaną.