Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To, że mamy utrudniony dostęp do warzyw nie znaczy, że nie da przygotować się niczego smacznego. Zupa ta jest smaczna, przygotowana z tego, co można obecnie spotkać w warzywniakach i tania.
Nie ma co ukrywać. To nie jest dietetyczne danie. :D Jest mega kaloryczne ale...
Odsłon: 24
Bób jest u nas bardzo lubiany, więc kiedy nadchodzi pora korzystamy z niego,...
Odsłon: 109
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 105
Nie ma co ukrywać. To nie jest dietetyczne danie. :D Jest mega kaloryczne ale...
Odsłon: 24
Bób jest u nas bardzo lubiany, więc kiedy nadchodzi pora korzystamy z niego,...
Odsłon: 109
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 105
Składniki
Mięso zalej wodą (2,5 l). Dodaj ziele i liście, zagotuj. Boczek pokrój w kostkę. Podsmaż na patelni, dodaj do wywaru. Gotuj do czasu aż mięso stanie się miękkie. Umyte pieczarki pokrój w plastry. Dodaj do zupy. Gotuj przez kwadrans. Dołóż obrane i pokrojone w kostkę ziemniaki. Gotuj przez 15 minut. Cebulę obierz i pokrój w drobną kostkę. Warzywa obierz i zetrzyj na grubych oczkach tarki. Usmaż na maśle do miękkości. Dodaj do zupy. Dopraw ziołami i przyprawami. Gotuj jeszcze przez 5 minut. Zabiel śmietaną.