Do góry

Domowe porady

3 porady na smaczne mięso i warzywa

3 porady dzięki którym mięso i warzywa grillowane będą zdrowsze i smaczniejsze a to przecież chodzi. Prawda ?

1. Mięso i kiełbaski powinno się grillować na specjalnych tackach z rowkami. Dzięki temu wyciekający tłuszcz będzie spływał, zamiast gromadzić się na mięsie.

2. warzywa przed grillowaniem dobrze jest natrzeć oliwą z oliwek i oprószyć przyprawami, będą miały lepszy smak.

3. By grillowane mięso i kiełbaski nabrały pełni smaku i aromatu należy pozostawić je na 2-3 minuty pod przykryciem np. nakryć talerz od góry. Jeśli grillowane mięso zbyt szybko rozkroimy, wszystkie pyszne soki wypłyną, pozostawiając mięso suche.

Autor: paulina2157

Przepisów i artykułów: 20 Ocena: 96

Dodaj poradę

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń