Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kiełki to podstawa diety na przesilenie wiosenne
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 4586
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 418024
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 4586
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 418024
Składniki
Aby wyprodukować kiełki, wcale nie potrzebujemy specjalnego sprzętu. Ja w tym celu używam okrągłego plastikowego i przeźroczystego pojemniczka. Wieczko i dno trzeba dosyć gęsto nakłuć igłą. Nasiona zmoczyć i dać wodzie odpłynąć przez otworki. Dwa razy dziennie przelać wodą. Zaczną rosnąć jak na drożdżach. Po kilku dniach są gotowe do jedzenia.