Książka dla wszystkich, którzy chcieliby: przyrządzić 20 tradycyjnych polskich potraw zupełnie inaczej niż dotychczas - w wersji francuskiej, hiszpańskiej, bułgarskiej, południowoamerykańskiej... Skosztować kotletów schabowych w miodzie, egzotycznej zupy pomidorowej i szarlotki na francuskim cieście, poznać detale, które decydują o jakości pieczeni, gołąbków i bigosu. Wypróbować setki kulinarnych sztuczek, takich jak doprawianie czerwonego barszczu wytrawnym winem lub podbarwianie rosołu karmelem, nauczyć się eksperymentować z przyprawami i ziołami.
Setki kulinarnych sztuczek! Przypraw barszcz winem, a rosół - karmelem!
REKLAMA
Komentarze
Ostatnio komentowane przepisy
Dodatki
Babcine uszka z grzybami. Tak smakuje wigilijna klasyka
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 1282
3
Ciasta
Nasz ulubiony piernik
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
- Boże Narodzenie
- Impreza
- Do pracy
- Polska
- Wegetariańskie
- Jajka
- Orzechy
- Migdały
- Nerkowce
- Ciasta
- Dla zdrowia
Odsłon: 2915
41
Dania główne
Świąteczne pulpeciki rybne
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
- Boże Narodzenie
- Impreza
- Polska
- Dla dzieci
- Wegetariańskie
- Warzywa
- Nabiał
- Jajka
- Ryby
- Przyprawy
- Bułki
- Dla zdrowia
Odsłon: 1012
6
Ciasta
Szarlotka uboga
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
- Wielkanoc
- Boże Narodzenie
- Impreza
- Do pracy
- Polska
- Dla dzieci
- Wegetariańskie
- Kasze i ryż
- Owoce
- Jabłka
- Nabiał
- Jajka
- Przyprawy
- Cynamon
- Ciasta
- Dla zdrowia
Odsłon: 1781
33
6
REKLAMA