Książka dla wszystkich, którzy chcieliby: przyrządzić 20 tradycyjnych polskich potraw zupełnie inaczej niż dotychczas - w wersji francuskiej, hiszpańskiej, bułgarskiej, południowoamerykańskiej... Skosztować kotletów schabowych w miodzie, egzotycznej zupy pomidorowej i szarlotki na francuskim cieście, poznać detale, które decydują o jakości pieczeni, gołąbków i bigosu. Wypróbować setki kulinarnych sztuczek, takich jak doprawianie czerwonego barszczu wytrawnym winem lub podbarwianie rosołu karmelem, nauczyć się eksperymentować z przyprawami i ziołami.
Setki kulinarnych sztuczek! Przypraw barszcz winem, a rosół - karmelem!
REKLAMA
Komentarze
Ostatnio komentowane przepisy
Ciasta
Domek z piernika
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 671
17
Desery
Fit deser z chia
Prosty i szybki w wykonaniu fit deser z chia z dowolnymi owocami to moja prop...
Odsłon: 1444
5
Ciasta
Sernik puszysty z mlekiem w proszku.
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 458688
1246
Dania główne
Śledź z jabłkiem i cebulą w śmietanie
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 1727
6
REKLAMA