Boże Narodzenie na słono

Kolejny odcinek tego magazynu kulinarnego rozpocznie się od przyrządzenia hinduskiej potrawy o nazwie kiczeri, która wedle znawców Ajurwedy zapewnia oczyszczenie organizmu. Po takim kulinarnym detoksie Ewa Wachowicz sięgnie po sprawdzoną recepturę na pieczone pierogi drożdżowe, faszerowane kawałkami kurczaka i warzywami. W programie nie zabraknie słodkości – po obiedzie zobaczymy, jak przyrządzić sernik z galaretką wiśniową. Będzie też zaskakująca kiszonka z kaszy gryczanej i czosnku.

 

 

Polecane artykuły

Informacje Najlepsza ryba po grecku na wigilię. Warzywa są chrupiące, aromatyczne, a ryba rozpływa się w ustach

Święta to czas, gdy najmniejsze detale potrafią zmienić każdy posiłek w coś wyjątkowego. Chrupiące warzywa i soczysta ryba, które rozpływają się w...

1
Informacje Wigilijne kluski z makiem z przepisu mojej babci. Nie ma w nich ani grama goryczy

Wigilijne kluski z makiem to klasyka, która wprowadza na stół wyjątkowy, świąteczny klimat. Dzięki sprawdzonemu przepisowi babci każdy kawałek jest...

2
Ewa gotuje Pyszna kulinarna podróż. Dania kuchni świata u Ewy Wachowicz

Ewa Wachowicz w swojej kuchni lubi przygotowywać potrawy z różnych zakątków świata. W najnowszym 560. odcinku programu "Ewa gotuje" przyrządzi smak...

0
Informacje Serwowana była na dworach u bogatych mieszczan. Ma delikatny smak i poprawia trawienie

Ten staropolski napój to prawdziwy symbol elegancji i dobrego smaku. Orszadę z łatwością przygotujesz też w domu - sprawdź przepis.

1

Komentarze

Ostatnio komentowane przepisy

Przekąski Śledzie po litewsku

Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...

Odsłon: 10594

60 min
11
Ciasta Piernik wileński z mąki żytniej

Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....

Odsłon: 4774

>60 min
23
60 min
5
>60 min
15