Kolejny odcinek tego magazynu kulinarnego rozpocznie się od przyrządzenia hinduskiej potrawy o nazwie kiczeri, która wedle znawców Ajurwedy zapewnia oczyszczenie organizmu. Po takim kulinarnym detoksie Ewa Wachowicz sięgnie po sprawdzoną recepturę na pieczone pierogi drożdżowe, faszerowane kawałkami kurczaka i warzywami. W programie nie zabraknie słodkości – po obiedzie zobaczymy, jak przyrządzić sernik z galaretką wiśniową. Będzie też zaskakująca kiszonka z kaszy gryczanej i czosnku.
Nic tak nie rozgrzewa jak pyszna domowa zupa. Doskonale wie o tym Ewa Wachowicz, dlatego w najnowszym 557. odcinku programu "Ewa gotuje" przygotuje...
Mieszkańcy Kostaryki słyną z długowieczności i dobrego zdrowia. W regionie Nicoya, należącym do tzw. niebieskich stref, wiele osób dożywa okolic se...
Nie wyrzucaj wczorajszych ziemniaków. Zrób z nich placuszki - dokładnie tak, jak nasze babcie. Kiedy w lodówce zostały ugotowane bulwy z obiadu, ni...
Kiedy za oknem wiatr i plucha, warto rozgrzać się pyszną zupą. Ewa Wachowicz w 557. odcinku programu "Ewa gotuje" zdradzi przepis na marokańską zup...
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10414
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336750
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 4292
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 423639