Boże Narodzenie na słodko

Kolejny odcinek tego magazynu kulinarnego rozpocznie się od przyrządzenia hinduskiej potrawy o nazwie kiczeri, która wedle znawców Ajurwedy zapewnia oczyszczenie organizmu. Po takim kulinarnym detoksie Ewa Wachowicz sięgnie po sprawdzoną recepturę na pieczone pierogi drożdżowe, faszerowane kawałkami kurczaka i warzywami. W programie nie zabraknie słodkości – po obiedzie zobaczymy, jak przyrządzić sernik z galaretką wiśniową. Będzie też zaskakująca kiszonka z kaszy gryczanej i czosnku.

 

 

Polecane artykuły

Informacje Mielone z piekarnika. 4 przepisy na szybki i smaczny obiad

Smażenie kotletów na patelni to prawdziwe utrapienie - gorący tłuszcz pryska dosłownie wszędzie, mieszkanie pachnie olejem, a ty stoisz jak przykut...

2
Informacje Gdzie na wakacje dla smakoszy? – podróże kulinarne po Europie i nie tylko

Podróże kulinarne to sposób na to, by poznać kraj takim, jaki jest naprawdę, z perspektywy mieszkańca, a nie tylko poprzez pryzmat turystycznych at...

0
Informacje Jak używać kamienia do pieczenia pizzy w piekarniku?

Kamień do pizzy sprawia, że spód ciasta staje się chrupki. Dzieje się tak, ponieważ kamień magazynuje ciepło i oddaje je prosto do ciasta. Dowiedz...

0
Informacje Jakie ryby zamiast karpia na wigilię? Soczyste, aromatyczne i prawie bez ości

Nie wyobrażasz sobie świąt bez karpia, a jednocześnie wcale nie masz ochoty go przygotowywać? I do tego te nieszczęsne ości. Łosoś, halibut i dorsz...

5

Komentarze

Ostatnio komentowane przepisy

Przekąski Zapiekane ziemniaczki

Tak przygotowane ziemniaki mogą być do drugiego dania lub jako przekąska.

Odsłon: 903

30 min
7
Przekąski Śledź po kaszubsku

Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...

Odsłon: 293

30 min
1
Desery Ciasteczka owsiane z jabłkiem i cynamonem

Przepis na pyszne, pożywne i aromatyczne ciasteczka owsiane z jabłkiem i cyna...

Odsłon: 1769

15 min
10