Tuż przed Świętami Bożego Narodzenia Ewa zaproponowała kilka postnych potraw na wieczerzę wigilijną. Najpierw upiekła bezmięsny pasztet z czerwonej soczewicy. Następnie ugotowała moczkę. Kolejnym daniem były krokiety ziemniaczane z wędzonym łososiem. Na deser Ewa zrobiła makiełki z bakaliami.

Polecane artykuły

Informacje Sałatki ze świeżych warzyw. Zdrowe, kolorowe i niskokaloryczne

To prawdziwe skarby natury, po które warto sięgać jak najczęściej. Zawarty w nich błonnik pomaga w prawidłowym trawieniu, a do tego oczyszcza organ...

1
Informacje Pełne dobrego białka i kwasów tłuszczowych. Jak zrobić tofu w domu?

Przygotowanie tofu we własnej kuchni daje nie tylko satysfakcję, ale także pełną kontrolę nad jego składem i procesem produkcyjnym. Wystarczy kilka...

6
Informacje Jaki kubek termiczny wybrać w 2025 roku? Ranking TOP 5 propozycji

Kubek termiczny to jedna z praktyczniejszych inwestycji, zwłaszcza jeśli należysz do grona fanów ciepłej kawy, herbaty czy kakao. Dzięki niemu może...

0
Informacje Oryginalny i ostry dodatek do wędlin i mięs. Jak zrobić masło miodowe?

Jeśli szukacie oryginalnego sposobu na podkreślenie smaku swoich ulubionych dań mięsnych, masło miodowe będzie idealnym wyborem. Jest łatwe do przy...

4

Komentarze

Ostatnio komentowane przepisy

Desery Domowa chałwa

Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...

Odsłon: 6501

30 min
6
>60 min
5
Ciasta Ciasto czekoladowo-wiśniowe

Łatwe ciasto bez pieczenia. Czekolada i wiśnie to dobry duet.

Odsłon: 2229

>60 min
14