Ewa Gotuje

Wolicie sernik czy makowiec? A może lubicie tak jedno, jak i drugie? W ostatnim odcinku 33. sezonu programu „Ewa gotuje“ zaprezentowany został przepis na dwa w jednym, czyli sernik makowy lub jak kto woli makowiec serowy. Ale to na deser, bowiem program zaczął się od szybkiej sałatki z makaronem ryżowym i smażonym kurczakiem, która na pewno przypadnie do gustu świątecznym gościom. Daniem głównym była szynka pieczona pod płatem słoniny, podana z chutneyem ananasowym i kiszoną pietruszką. Ewa podpowiedziała też, jak zamarynować solone płaty śledziowe.

Polecane artykuły

Informacje Syrop z pigwy na odporność i regenerację wątroby. Przepis z kajetu mojej babci

Pigwa to owoc, o którym często zapominamy, choć jeszcze pokolenie naszych babć doskonale znało jego właściwości. Pachnąca, kwaskowata i pełna witam...

2
Informacje Mają dużo cynku, wspomagają serce i pamięć. Co zrobić z pestek dyni?

Niepozorne, chrupiące i pełne wartości odżywczych – pestki dyni to jeden z najzdrowszych produktów, które możemy dodać do codziennej diety. Zawiera...

1
Ewa gotuje Ewa Gotuje: Garus gruszkowo-jabłkowy, babka ziemniaczana z boczkiem, placuszki z dyni na słodko

Ewa Wachowicz zaprasza na gotowanie w dawnym stylu. W 553. odcinku programu "Ewa Gotuje" prowadząca sięga po stare receptury, np. na garusa, o któr...

1
12

Komentarze

Ostatnio komentowane przepisy

Przekąski Domowe chipsy solone

Domowe chipsy to dużo lepsza wersja tych kupionych w sklepie. Możesz je przyg...

Odsłon: 261

60 min
3
60 min
20
Dania główne Ryba z airfryera

Przepis na rybę z frytkownicy beztłuszczowej Ryba z airfryera Ryba z airfry...

Odsłon: 44910

30 min
18
60 min
4