Boże Narodzenie na słodko

Wolicie sernik czy makowiec? A może lubicie tak jedno, jak i drugie? W ostatnim odcinku 33. sezonu programu „Ewa gotuje“ zaprezentowany został przepis na dwa w jednym, czyli sernik makowy lub jak kto woli makowiec serowy. Ale to na deser, bowiem program zaczął się od szybkiej sałatki z makaronem ryżowym i smażonym kurczakiem, która na pewno przypadnie do gustu świątecznym gościom. Daniem głównym była szynka pieczona pod płatem słoniny, podana z chutneyem ananasowym i kiszoną pietruszką. Ewa podpowiedziała też, jak zamarynować solone płaty śledziowe.

Polecane artykuły

Informacje Zakwas na barszcz wigilijny. Przygotowujemy krok po kroku

Trudno wyobrazić sobie święta bez barszczu. Najlepszy smak uzyskuje się dzięki naturalnemu zakwasowi z buraków, który nadaje mu głębi i delikatnej...

2
Informacje Jak lepić uszka do barszczu, żeby się nie otwierały? Najlepsza technika

Wigilijne uszka to klasyka, bez której wielu nie wyobraża sobie świątecznego stołu. Delikatne, aromatyczne i misternie lepione potrafią jednak spra...

6
Informacje Soczewica w 15 minut. 3 szybkie, rozgrzewające i sycące dania

Soczewica to prawdziwa bohaterka szybkiej kuchni, pożywna, aromatyczna i gotowa w kilkanaście minut. Idealna, gdy potrzebujecie czegoś ciepłego i s...

6
Informacje Dlaczego barszcz czerwony traci kolor? Najlepsze sposoby naszych babć na rubinowy barszcz

Jak wydobyć kolor z barszczu? Sposoby naszych babć to prawdziwa skarbnica kulinarnej mądrości. Łyżeczka octu, sok z cytryny czy kwasek cytrynowy do...

23

Komentarze

Ostatnio komentowane przepisy

30 min
17
Desery Ciasteczka owsiane z jabłkiem i cynamonem

Przepis na pyszne, pożywne i aromatyczne ciasteczka owsiane z jabłkiem i cyna...

Odsłon: 964

15 min
9
>60 min
2
Ciasta Domek z piernika

Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...

Odsłon: 4299

>60 min
15
Wędliny Indyk w galarecie z szynkowara

Sklepowe wędliny kusza ale już nie zawsze smakują, polecam domowe wyroby.

Odsłon: 29532

15 min
44