Boże Narodzenie na słono

W kolejnym odcinku Ewa Wachowicz ugotuje kolorową i bardzo zdrową zupę paprykową z kaszą jaglaną. Później upiecze karkówkę w plastrach, a kawałki mięsa przełoży cebulą. Na deser będzie ciasto bez pieczenia – z kremem śmietanowym i masą na bazie purée z dyni. Ewa podpowie też, w jaki sposób zakonserwować koperek, by służył nam przez długie, jesienne i zimowe miesiące.

 

Polecane artykuły

Informacje Aromatyczna zupa grzybowa na wigilię. Przepis ze staropolskiej receptury

Czy wiesz o tym, że na wigilię można podać również zupę grzybową? To nie tylko zwykły wywar z leśnych darów. To esencja polskiej tradycji, gdzie ka...

2
Informacje Świąteczne zakupy bez stresu. Jak je zaplanować i uniknąć chaosu?

Święta to dla nas czas celebracji – nic dziwnego, że chcemy, by stół wypełniony był pysznymi daniami, ciastami i przekąskami. Z drugiej strony cora...

0
Informacje Mazurek wielkanocny w dwóch oryginalnych odsłonach

Nie ma chyba ciasta, które kojarzyłoby się z Wielkanocą bardziej niż mazurek. To charakterystyczne, płaskie, najczęściej bogato dekorowane ciasto t...

0
Informacje 5 pomysłów na zapiekanki warzywne. Polubią nawet mięsożercy

Szukasz pomysłów na pyszny i pożywny posiłek bez mięsa? W takim razie postaw na zapiekanki warzywne, które są nie tylko smaczne, ale również zdrowe...

4

Komentarze

Ostatnio komentowane przepisy

30 min
41
30 min
33