Sprawdzone przepisy na Wielkanoc

W kuchni Ewy Wachowicz zawsze jest szybko, smacznie i zdrowo. Ale bywa też gorąco i nie brakuje niespodzianek! Poznajcie pomysły, triki i sekrety kulinarne Ewy Wachowicz.

Fot. materiały prasowe/Polsat

W nowym sezonie Ewa Wachowicz zaproponuje przepisy zgodne z filozofią zero waste, wedle której człowiek stara się produkować jak najmniej odpadów, co ma zbawienny wpływ na środowisko. Wszystko powinno odbywać się w rytm naturalnego cyklu życia, więc kuchnia Ewy zostanie podporządkowana porom roku. Najpierw pojawią się potrawy na bazie przetworów. Wczesną wiosną w kuchni królować będą nowalijki. Z kolei maj pozwoli na wyjście do ogrodu i gotowanie na świeżym powietrzu – zarówno w kociołku, jak też na grillu i kuchni ogrodowej. W okresie poprzedzającym Wielkanoc pojawią się pomysły na potrawy świąteczne, a tuż po na pewno będzie coś lekkostrawnego. Ewa jest mistrzynią w „udomowianiu” nawet najbardziej skomplikowanych receptur, dlatego w premierowych odcinkach nie zabraknie wpływów kuchni światowych. Przede wszystkim jednak w programie „Ewa gotuje” zagoszczą przepisy zaczerpnięte z kuchni polskiej, jednakże z elementami regionalnymi. Ewa Wachowicz wspiera to, co dobre, bo polskie i od lokalnych producentów!

„Ewa gotuje” wraca od 6 marca z nowym sezonem na antenę Polsatu! na INTERIA.TV.

 

Komentarze

Ostatnio komentowane przepisy

Pieczywo Drożdżowe chałki z kruszonką

Pyszne, puszyste i mięciutkie chałki z ciasta drożdżowego. Polecam

Odsłon: 26

>60 min
1
Desery Najłatwiejsza babka maślana

Babka zawsze pięknie wygląda na stole. Ze zrobieniem babki maślanej każdy so...

Odsłon: 15515

15 min
35
Ciasta Puszysta babka cytrynowa

Babka pięknie wyrasta i doskonale smakuje, bardzo długo zachowuje świeżość, j...

Odsłon: 430

30 min
8
60 min
16
15 min
4
Przekąski Jajka z awokado

Jajka z awokado to udane połączenie dwóch odległych kulinarnych tradycji – po...

Odsłon: 5512

30 min
6