Jak tworzyć książki kucharskie?

Książki kucharskie możesz tworzyć z przepisów innych użytkowników lub swoich.

Nie musisz być zalogowany - pamiętaj jednak, że jako osoba niezalogowana możesz stracić prosty dostęp do książek, jeżeli zmienisz komputer, przeglądarkę lub wyczyścisz historię przeglądania.

 

Wszystkie stworzone książki kucharskie, dodane notatki do przepisów oraz historie ocen możesz przenieść do swojego profilu rejestrując się lub logując do serwisu. Przy logowaniu pojawi się plansza z zaznaczonymi treściami. Możesz przenieść je wszystkie lub tylko wybrane.

 

• Znajdź interesujący Cię przepis
• Kliknij ‘Dodaj do książki' - pomarańczowy przycisk znajdujący nad zdjęciem do przepisu


• W okienko ‘Nazwa' wpisz nazwę Twojej książki
• Kliknij na ‘Dodaj' i gotowe

 

 

 

Najciekawsze książki kucharskie prezentujemy na stronie głównej serwsiu. Jesli stworzysz własną być może ją wyróżnimy na stronie głównej Smakera!

 

 

Więcej ciekawych książek, innych użytkowników możesz znaleźć w ich profilach. Wystarczy, że przejdziesz do profilu użytkownika (kikając na jego nick lub avatar) np. goramarcina1. Spośród zakładek wybierzesz tę o nazwie 'Książki kucharskie', a zostaniesz przeniesiony do listy książek.

 

 

Wybierz interesującą Cię książkę i kliknij na okładkę. Zostaniesz przeniesiony do listy przepisów, jakie zawarte są w książcę.

 

Jeśli spodobała Ci się książka swtorzona przez któregoś z naszych użytkowników wydrukuj ją lub zapisz na komputerze! Wystarczy, że klikniesz w przycisk 'Drukuj książkę' lub 'Pobierz książkę'. Jeśli już ktoś drukował lub zapisywał daną książkę nie będziesz musiał czekać na jej wygenerowanie. Jeśli książka będzie drukowana lub zapisywana po raz pierwszy jej generowanie może potrwac nawet do kilkudziesięciu minut. Informacja o postępach w przygotowywaniu książki będzie cały czas widoczna na zielonym pasku u góry strony.

 

Nie chcesz czekać na przygotowanie książki? Podaj nam swój adres e-mail, a wyślemy Ci powiadomienie o wygenerowaniu książki.

 

 

Książka zawiera okładkę, spis treści, numerację stron, dedykację i oczywiście przepisy, których wygląd zaprojektowalismy tak, aby na wydruku można było nanosić własne notatki. Dzięki oznaczniom kategorii do jakiej przepis został dodany (informacje znajdują się z boku po prawej stronie na zielonym tle) możesz w łatwy sposób wyszukać te przepisy, które interesują Cię najbardziej.

 

 

Pamiętaj, że niezależnie od tego czy jesteś zalgowany czy też nie, możesz skopiować książkę kucharską innego użytkownika do swojego profilu. Edytować ją: usuwać lub dodawać nowe przepisy, a także zmienić nazwę na inną!

 

>> Więcej pytań?

Komentarze

Ostatnio komentowane przepisy

60 min
2
Przekąski sandwicz z bekonem

Uwaga! Szykuje się niezła wyżerka! Propozycja kanapek przygotowanych na grubo...

Odsłon: 125

wszystkie
10
Zupy zupa szczawiowa

..zupa szczawiowa najlepsza ze szczawiu prosto z ogrodu; więc przed koszeniem...

Odsłon: 54

15 min
4
30 min
35

Polecane artykuły

Informacje Musztardowiec – zdrowe liście nie tylko na sałatki

Musztardowiec (Brassica juncea) to warzywo, które w Polsce nadal jest mało znane, ale zasługuje na większą popularność ze względu na swój pikantny,...

0
Informacje Co roku o tej porze robię najlepszy mus rabarbarowy. Do ciasta, naleśników, a nawet wędlin

Wielu z nas okres wiosenny kojarzy się ze smakiem domowego kompotu z rabarbatu lub babcinego ciasta z kruszonką. Sezon na ten przysmak trwa dosyć k...

1
Informacje Łosoś na wiosenny obiad. 7 smakowitych dań z łososiem w roli głównej

Wiosna to doskonały czas na eksplorację kulinarnych możliwości, a łosoś stanowi idealną bazę dla różnorodnych dań na wiosenny obiad. Z jego wyjątko...

0
Ewa gotuje Ewa Gotuje: Podpłomyk z bobem i szparagami, sałatka z czosnkiem niedźwiedzim, muffinki pomarańczowe

Już w tę sobotę Ewa Wachowicz będzie gościć w swojej kuchni zananą i lubianą aktorkę, Małgorzatę Sochę. Wspólnie przygotują pyszny podpłomyk z sezo...

2