Czwarta edycja Fine Dining Week już w lutym

W dniach 7 – 18 lutego 2018 roku, odbędzie się czwarta edycja Fine Dining Week. Festiwal dedykowany polskiej scenie fine - diningu obejmie swoim zasięgiem cztery miasta: Warszawę, Poznań, Wrocław oraz Kraków. Rezerwacje na pięciodaniowe doświadczenie restauracyjne są dostępne tylko stronie FineDiningWeek.pl, w festiwalowej cenie 119 zł.

Fine Dining Week to wyjątkowe wydarzenie dedykowane najwyższej próby sztuce restauracyjnej. W gronie restauracji, które pojawiły się na festiwalowej liście poprzedniej, letniej edycji aż 75 % znalazło się przewodniku Gault&Millau 2017. Kolejna edycja, która po raz pierwszy odbędzie się w czterech miastach, skupi ponad 40. Restauracji w skali ogólnopolskiej. W gronie starannie wyselekcjonowanych uczestników w Warszawie znalazły się m.in.: Amber Room, Belvedere, N31 by Robert Sowa. W Poznaniu Goście będą mieli niepowtarzalną okazję na degustacje pięciodaniowego menu w restauracjach The Time, Gusto, Cucina. Festiwal po raz trzeci odbędzie się w Krakowie i zadebiutuje we Wrocławiu.

- Zimowa edycja Fine Dining Week jest wydarzeniem propagującym spotkania w restauracji: w towarzystwie naszych przyjaciół i rodziny, przy stworzonym specjalnie na tę okazję menu. Festiwal pozwala ocieplić wizerunek polskiej gastronomi i udowodnić, że każdy może pozwolić sobie na wyjście nawet do tych restauracji, które na co dzień wydają się być poza naszym zasięgiem - mówi Robert Skubisz, Szef kuchni restauracji Amber Room. - Od dłuższego czasu obserwuję coraz większe zainteresowanie tym projektem. Restauratorom pozwala on dotrzeć do nowej grupy gości, zaprezentować nowe menu, coraz częściej opierane na najwyższej jakości produktach regionalnych. Tworząc to specjalne menu, zawsze staram się wkomponować w nie klasyki, z których słynie restauracja, a z drugiej strony dania i składniki, które dają nam możliwość zaskoczenia gości nowymi smakami. Pokazujemy przy tym aktualne trendy w sztuce kulinarnej. Za każdym razem, przygotowując się do tego festiwalu, odpowiednio projektujemy dania, dokumentujemy je zdjęciami i planujemy logistykę obsługi kelnerskiej, aby zapewnić serwis na najwyższym poziomie.- dodaje Skubisz.

Świadomość, czym jest fine dining, wciąż rośnie w Polsce. Festiwal służy więc przede wszystkim pokazaniu Gościom, czym jest sztuka restauracyjna najwyższej próby. Mają oni okazję na pełne, samodzielne doświadczenie fine diningu, by dzięki temu zrozumieć, na czym naprawdę polega jego ekskluzywność.

************************************************************************

Fine Dining Week, to festiwal poświęcony najwyższej próby sztuki restauracyjnej. Wydarzenie ma na celu budowanie świadomości wśród Gości czym tak na prawdę jest sztuka restauracyjna. Festiwal jest organizowany cykliczne przez Restaurant Week. Więcej informacji na stronie internetowej www.FineDiningWeek.pl

Otwarcie rezerwacji: 11 stycznia 2018
Dress - code: Smart casual+
Czas: 7 - 18 lutego 2018
Miejsce: Warszawa, Wrocław, Kraków, Poznań

Pięciodaniowe doświadczenie restauracyjne w festiwalowej cenie 119 zł!

Komentarze

Ostatnio komentowane przepisy

Ciasta Sernik Anielski Puch

Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...

Odsłon: 34968

60 min
42
Dania główne Warzywne klopsy mielone

Dzisiaj warzywne klopsy mielone czyli mielone mięso z dużą ilością warzyw. Pr...

Odsłon: 636

15 min
8
Desery Deserki waniliowo-malinowe

Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...

Odsłon: 188

>60 min
5

Polecane artykuły

Informacje Dodany do kawy, pomaga schudnąć. Zrób też schab, zupę lub sos z tą genialną przyprawą

Kardamon – genialna przyprawa z Indii – znajduje zastosowanie zarówno w kuchni, jak i w medycynie naturalnej. Nie dość, że doskonale podkreśla ona...

1
Informacje Likier z kukułek. Smak cukierków z dzieciństwa

Kojarzysz cukierki kukułki, czyli nadziewane karmelki? To kultowe polskie słodycze, które nadal cieszą się dużym zainteresowaniem. Nie każdy wie, ż...

2
Informacje Idealna sałatka dla kobiet po 50. Skończą się problemy ze zbędnymi kilogramami i wypadaniem włosów

Nie jest tajemnicą, że po 50. roku życia metabolizm spowalnia. Wiele pań w tym wieku zaczyna borykać się z nadprogramowymi kilogramami, oraz przykr...

4
Informacje 5 pomysłów na surówki do mięs z rusztu. Proste przepisy idealne do grilla

Grillowana karkówka, szaszłyki, czy kiełbasa to pyszne dania, które potrzebują odpowiedniej oprawy. Warto zaserwować je ze świeżym lub podpiekanym...

7