Fot. 123RF/Picsel
Arbuzowy raj
- 100 ml herbaty Strawberry Sensation Ahmad Tea London
- 30 dag arbuza
- Pokruszony lód
- 50 ml szampana (opcjonalnie)
- Listki mięty do ozdoby
Zaparz torebkę herbaty Strawberry Sensation Ahmad Tea London w 100 ml wody. Zaczekaj aż napar wystygnie, w tym czasie odkrój skórkę od arbuza i pokrój jego czerwoną część na małe kostki. Do wysokiej szklanki wlej herbatę, wrzuć arbuza i dodaj pokruszony lód. Jeśli chcesz, dolej 50 ml szampana. Na koniec ozdób szklankę listkami mięty.
Pomarańczowa energia
- 3 torebki herbaty English Tea No. 1 Ahmad Tea London
- 4 pomarańcze
- Syrop wiśniowy
- Wiśnie i pomarańcze do ozdoby
- 50 ml whisky (opcjonalnie)
Przygotuj herbaty English Tea No. 1 Ahmad Tea London w dzbanku o pojemności ok. 750 ml. Pozostaw do ostygnięcia. Wyciśnij sok z pomarańczy. Do 2 szklanek wlej przygotowany napar, następnie dodaj (opcjonalnie) whisky. Do każdej szklanki dodaj sok pomarańczowy, na koniec dolej 1 łyżeczkę syropu wiśniowego. Koktajle można ozdobić wisienkami i kawałkami pomarańczy.
Jaśminowy ogród
- 1 torebka Jasmine Green Tea Ahmad Tea London
- 20 ml ginu
- Kilka plasterków cytryny
- Brązowy cukier
- Listki mięty do ozdoby
- Kostki lodu
Zaparz herbatę Jasmin Green Tea Ahmad Tea London według instrukcji na opakowaniu. Pozostaw do ostygnięcia. Wlej gin, dodaj kostki lodu i plasterki cytryny. Następnie ozdób listkami mięty. Jeżeli drink jest dla Ciebie zbyt gorzki, dodaj kostkę brązowego cukru.
Źródło: materiały prasowe