Boże Narodzenie na słono

Ciekawe urozmaicenie dobrze znanej potrawy. Wystarczy jeden dodatkowy składnik.

SKŁADNIKI

- 4 ½ łyżki kaszy manny

- 360 ml mleka

- 2 czubate łyżki wiórków kokosowych

- 2 łyżki cukru

- 1 łyżka cukru waniliowego

- 150 ml zimnej wody

- garść borówek - ilość zależy od upodobań

PRZYGOTOWANIE

Krok 1
Do garnka wlewamy mleko, wsypujemy wiórki kokosowe i cukier wraz z cukrem waniliowym. Zagotowujemy.
Krok 2
Kaszę mieszamy z wodą. Wlewamy ją do gotującego się mleka, pamiętajmy, aby cały czas mieszać. Chwilę gotujemy razem.
Krok 3
Przelewamy do miseczek i dekorujemy borówkami.

Komentarze

Ostatnio komentowane przepisy

>60 min
79
Przekąski Imprezowe paszteciki

Imprezowe paszteciki z wędliną i ogórkiem są wyjątkową, pyszną i orzeźwiającą...

Odsłon: 1526

30 min
2
60 min
12