Najlepsze przepisy na ogórki

Poznaj autentyczne smaki świata

Czas na kulinarną podróż! Oto zupełnie nowa linia przypraw „Kuchnie świata” Knorr, dzięki której każdy będzie mógł przyrządzić dania z prawdziwie egzotycznym akcentem.

Fot. 123RF/Picsel
W linii odnajdziemy autentyczny smak indyjskiego Garam Masala, bliskowschodni Za'atar, afrykańską Harissę, Koreański Grill, tajskie Czerwone Curry, amerykańskie Cajun i meksykańskie Adobo. Wyjątkowe kompozycje przypraw zachwycają niepowtarzalnym smakiem i pełnią aromatu. Cały świat w zasięgu Twojej kuchni!

Autentyczność

Komponując przyprawy z nowej linii, szefowie kuchni Knorr pragnęli oddać w nich autentyczne smaki z odległych rejonów świata. Efektem są kompozycje starannie wyselekcjonowanych składników, cechujących się wysoką jakością i wyjątkowym smakiem. Co więcej, do prac nad nowymi produktami zostali zaproszeni lokalni szefowie kuchni i to oni, bazując na swoich doświadczeniach kulinarnych, mieli znaczący wpływ na ostateczny smak produktów.

Naturalne składniki

Przyprawy skomponowane są z naturalnych składników. Nie zawierają sztucznych barwników i konserwantów. Dzięki temu nadają potrawom doskonały smak i aromat unikalny dla kuchni danego kraju.

Wegański skład i uniwersalność

Receptury produktów z linii „Kuchnie świata" mają wegański skład. Osoby, które wykluczyły ze swojego jadłospisu składniki pochodzenia zwierzęcego, mogą sięgać po nie bez obaw. Jednocześnie nowe przyprawy cechują się uniwersalnym zastosowaniem - nadadzą charakteru wszystkim rodzajom dań, także tym mięsnym. Będą też bazą wyjściową dla dipów i marynat.

Unikamy soli

Prezentowane produkty nie zawierają dodatku soli. Doskonały, wyrazisty smak i aromat, to zasługa precyzyjnie dobranej kompozycji naturalnych składników: ziół, przypraw oraz warzyw. Wyjątek stanowi przyprawa Za'atar, w której sól to znaczący element, wpływający na autentyczny smak libańskiej kompozycji.

O PRODUKTACH

Garam Masala Knorr - autentyczny smak Indii
Kuchnia hinduska jest źródłem inspiracji dla kucharzy z całego świata. Dwa słowa, które kojarzą się z tamtejszymi specjałami? Garam Masala! Kompozycja stanowi doskonały składnik potraw mięsnych, owoców morza oraz dań z warzyw. Sekretem tej przyprawy jest dodatek przypraw korzennych - imbiru, kardamonu i cynamonu.

Za'atar Knorr - autentyczny smak Libanu
Niezwykle wyrazista mieszanka przypraw wywodząca się z kuchni arabskiej. Za'atar uważany jest za narodowy skarb. Pasuje do dań śniadaniowych, przystawek oraz potraw obiadowych. Jego niezmiennym elementem są tymianek, nasiona sezamu, sumak i sól. Przenikanie się rozmaitych aromatów to sekret libańskiej kuchni, dzięki któremu oczarowuje wszystkich smakoszy.

Harissa Knorr - autentyczny smak Maroka
Tradycyjna przyprawa używana do dań kuchni Afryki Północnej. Wystarczy pieprz cayenne, wędzone chili, czosnek, kminek, kolendra, mięta i cynamon, by poznać Maroko od najlepszej strony - od kuchni! Królują w niej baranina, wołowina i drób, które z dodatkiem Harissy nie mają sobie równych.

Koreański Grill Knorr - autentyczny smak Korei
Przyprawy, zioła i jeszcze raz przyprawy - to sekret kuchni koreańskiej! Wyraziste i pikantne potrawy są dumą mieszkańców tego kraju. Dlatego Koreański Grill Knorr to kompozycja składająca się m.in. z papryki, imbiru, czosnku i pieprzu cayenne, która rozgrzeje podniebienia o dowolnej porze roku.

Czerwony Curry Knorr - autentyczny smak Tajlandii
Czas na to, by przenieść się do Tajlandii, która zachwyca egzotyką, zjawiskowymi zabytkami, rajskimi plażami i... nieprzeciętną kuchnią! A jeśli o niej mowa, to pora na Czerwone Curry! Nazwa pochodzi od ognistego koloru i smaku przyprawy. Oprócz papryki, w Czerwonym Curry znajdziemy imbir, galangal, kolendrę, pieprz cayenne i trawę cytrynową.

Cajun Knorr - autentyczny smak Ameryki
Złocista przyprawa Cajun udowadnia, że Południe USA może być tak samo aromatyczne, jak najsłynniejsze, orientalne zakątki świata. Połączenie papryki, pieprzu, cebuli, oregano, tymianku, pieprzu cayenne i nasion selera nadaje wyrazistości, jednocześnie nie przyćmiewając charakteru dania. Dlatego przyprawę tak chętnie dodaje się do delikatnych w smaku potraw z drobiu, ryb i owoców morza.

Adobo Knorr - autentyczny smak Meksyku
Adobo jest drogą do gotowania w meksykańskim stylu! Mieszankę wyróżnia kombinacja wędzonych papryczek chili, czosnku, cynamonu, goździków, kuminu i oregano, która nadaje pikanterii oraz głębi smaku daniom warzywnym i mięsnym.

Źródło: materiały prasowe

Komentarze

Ostatnio komentowane przepisy

Desery lodowy tort norweski

Lodowy tort to taka większa lodowa kanapka. ;) Jest całkiem łatwy w przygotow...

Odsłon: 130

>60 min
4
Napoje Dalgona coffe w 5 minut

Domowa dalgona coffe, idealna na upały. Czyli mleko, lód i kawowa pianka na w...

Odsłon: 166

15 min
8
Ciasta Ciasto budyniowe smerfowe

Budyniowce na petitkach to nasze ulubione ciasta. Trochę takie awaryjne, czyl...

Odsłon: 58

30 min
2
Śniadania Jaglanka z malinami

Kasza jaglana ma mnóstwo wartości odżywczych, doskonale wpływa na nasze zdrow...

Odsłon: 25

15 min
0

Polecane artykuły

Informacje Zaskakujący miks dwóch polskich klasyków. Co zrobić z porzeczkoagrestu?

Niewiele osób wie o istnieniu tego bogatego w witaminy owocu. Niezależnie od tego, czy będziecie go zajadać na surowo, jako zdrową przekąskę, czy j...

0
Informacje Najlepsze ciasta z owocami. Te przepisy to absolutne klasyki wśród deserów

Ciasta z owocami są prawdziwym symbolem lata. Gdy trwa sezon na soczyste truskawki, maliny czy śliwki, warto z niego skorzystać i przygotować lekki...

5
Informacje Co zrobić z młodego czosnku? Możesz ukisić, upiec, a młode pędy zblanszować

Wraz z nadejściem wiosny i lata w sklepach i na straganach zaczynają pojawiać się sezonowe warzywa, a wśród nich młody czosnek – znany z intensywne...

9
Informacje Dania z resztek z grilla. Pierożki, frittata i forszmak z grillowanym mięsem

Lato to idealny moment na spotkania ze znajomymi przy ogrodowym grillu. Jeśli po całonocnym biesiadowaniu zostało ci dużo resztek, nie wyrzucaj ich...

4