Składniki: 	
 
 
 - 400g mięsa mielonego wieprzowego 
 - 2 łyżki migdałów w plastry
 - 1 marchewka 
 -  1 kostka paprykowa 
 - 100 ml śmietany 
 
 Sposób przygotowania:
 
 1.	Marchewkę objesz pokrój w 2 mm plastry a następnie w cm długości paski 
 2.	Marchewkę i migdały pomieszaj z mięsem mielonym dopraw je do smaku odrobina soli i czarnego pieprzu uformuj z nich mięsne kulki jak najmniejsze.
 3.	Kulki oprósz w mace obsmaż na patelni zalej dwoma szklankami wody dodaj listek laurowy ziele parę ziarenek pieprzu, kostkę paprykową knorr całość duś około 10 minut na koniec zapraw śmietana. 
 4.	Pulpeciki podawaj z ryżem bądź ziemniakami 
 
 
 
 Kuchnia międzynarodowa
 Danie proste do przygotowania
 Czas przygotowania 30 minut
 Danie dla dzieci 
 Receptura dla czterech osób