Najlepsze przepisy na ogórki

Pulpeciki z marchewką i migdałami to proste, szybkie acz wykwintne danie.

Składniki:


- 400g mięsa mielonego wieprzowego
- 2 łyżki migdałów w plastry
- 1 marchewka
- 1 kostka paprykowa
- 100 ml śmietany

Sposób przygotowania:

1. Marchewkę objesz pokrój w 2 mm plastry a następnie w cm długości paski
2. Marchewkę i migdały pomieszaj z mięsem mielonym dopraw je do smaku odrobina soli i czarnego pieprzu uformuj z nich mięsne kulki jak najmniejsze.
3. Kulki oprósz w mace obsmaż na patelni zalej dwoma szklankami wody dodaj listek laurowy ziele parę ziarenek pieprzu, kostkę paprykową knorr całość duś około 10 minut na koniec zapraw śmietana.
4. Pulpeciki podawaj z ryżem bądź ziemniakami



Kuchnia międzynarodowa
Danie proste do przygotowania
Czas przygotowania 30 minut
Danie dla dzieci
Receptura dla czterech osób

Komentarze

Ostatnio komentowane przepisy

Ciasta Sernik cappuccino

Miłośnicy kawy pokochają ten sernik cappuccino. Kruchy spód i aksamitna masa...

Odsłon: 7241

60 min
10
15 min
9
Przetwory Ogórki w zalewie curry

Chrupiące, pikantne ogóreczki w zalewie curry to doskonała przekąska imprezow...

Odsłon: 1356

60 min
4
Przetwory Włoszczyzna na zimę w słoikach

W dawnych czasach kiedy nie było jeszcze supermarketów, a warzywa nie były og...

Odsłon: 52410

>60 min
145
Przekąski Znamienita przekąska

Delikatne ciasto , aromatyczne dodatki, super przekąska do pracy lub na drugi...

Odsłon: 3758

30 min
4
Desery Ciasto lemoniadowe

Ciasto lemoniadowe nieprzypadkowo się tak nazywa. W jego składzie znajduje si...

Odsłon: 38267

30 min
54