Składniki:
- 400g mięsa mielonego wieprzowego
- 2 łyżki migdałów w plastry
- 1 marchewka
- 1 kostka paprykowa
- 100 ml śmietany
Sposób przygotowania:
1. Marchewkę objesz pokrój w 2 mm plastry a następnie w cm długości paski
2. Marchewkę i migdały pomieszaj z mięsem mielonym dopraw je do smaku odrobina soli i czarnego pieprzu uformuj z nich mięsne kulki jak najmniejsze.
3. Kulki oprósz w mace obsmaż na patelni zalej dwoma szklankami wody dodaj listek laurowy ziele parę ziarenek pieprzu, kostkę paprykową knorr całość duś około 10 minut na koniec zapraw śmietana.
4. Pulpeciki podawaj z ryżem bądź ziemniakami
Kuchnia międzynarodowa
Danie proste do przygotowania
Czas przygotowania 30 minut
Danie dla dzieci
Receptura dla czterech osób
Pulpeciki z marchewką i migdałami
Pulpeciki z marchewką i migdałami to proste, szybkie acz wykwintne danie.
REKLAMA
REKLAMA
Komentarze
Ostatnio komentowane przepisy
Dania główne
Kurczak w sosie paprykowym
Kurczak w sosie paprykowym to bardzo aromatyczne danie o intensywnie paprykow...
Odsłon: 26618
20
Przekąski
Krewetki Cajun
Propozycja na pikantne krewetki, które można podać z salsą, ulubionymi sałatk...
- Wielkanoc
- Boże Narodzenie
- Impreza
- Grill
- Do pracy
- Azjatycka
- Indyjska
- Chińska
- Grecka
- Bałkańska
- Śródziemnomorska
- Dietetyczne
- Wegetariańskie
- Warzywa
- Nabiał
- Owoce morza
- Krewetki
- Przyprawy
- Czosnek
- Oregano
- Tymianek
- Dla zdrowia
Odsłon: 165
6
REKLAMA