Składniki:
- 400g mięsa mielonego wieprzowego
- 2 łyżki migdałów w plastry
- 1 marchewka
- 1 kostka paprykowa
- 100 ml śmietany
Sposób przygotowania:
1. Marchewkę objesz pokrój w 2 mm plastry a następnie w cm długości paski
2. Marchewkę i migdały pomieszaj z mięsem mielonym dopraw je do smaku odrobina soli i czarnego pieprzu uformuj z nich mięsne kulki jak najmniejsze.
3. Kulki oprósz w mace obsmaż na patelni zalej dwoma szklankami wody dodaj listek laurowy ziele parę ziarenek pieprzu, kostkę paprykową knorr całość duś około 10 minut na koniec zapraw śmietana.
4. Pulpeciki podawaj z ryżem bądź ziemniakami
Kuchnia międzynarodowa
Danie proste do przygotowania
Czas przygotowania 30 minut
Danie dla dzieci
Receptura dla czterech osób
Pulpeciki z marchewką i migdałami
Pulpeciki z marchewką i migdałami to proste, szybkie acz wykwintne danie.
REKLAMA
REKLAMA
Komentarze
Ostatnio komentowane przepisy
Dania główne
Kluski kładzione serowe obiad w 10 minut
Szybki jarski obiad w 10 minut, idealny na Wielki Piątek
- Tłusty czwartek
- Walentynki
- Halloween
- Polska
- Dla dzieci
- Dietetyczne
- Wegetariańskie
- Wegańskie
- Nabiał
- Jajka
- Ser
- Przyprawy
- Cynamon
- Kluski
- Jajka
Odsłon: 343
6
Desery
Kurczaczki, pisanki - kruche ciasteczka
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 237
3
Pieczywo
Facaccia pomidorowa
Do znanego na focaccię ciasta dodałam koncentrat pomidorowy. Dzięki niemu cia...
Odsłon: 72
7
Ciasta
Sernik mleczny
Polecam.
- Wielkanoc
- Boże Narodzenie
- Impreza
- Do pracy
- Polska
- Dla dzieci
- Nabiał
- Jajka
- Ser
- Mleko
- Ciasta
- Serniki
- Jajka
- Dla zdrowia
Odsłon: 6354
15
REKLAMA