Najlepsze przepisy na ogórki

Trzeci odcinek "Bake Off – Ale Ciacho!" pełen wspomnień i emocji

W kolejnym, trzecim już, odcinku programu „Bake off – Ale ciacho!” nie zabraknie wrażeń, imponujących wypieków i… łez.

W ubiegłym tygodniu, uczestnicy słodkiego turnieju „Bake Off - Ale Ciacho!" musieli zmierzyć się z regionalnymi wypiekami. Pierwszym, pozornie łatwym, zadaniem było przygotowanie cebularzy - symbolu Lubelszczyzny. Chociaż receptura wydawała się niezbyt skomplikowana, uczestnicy bardzo szybko zorientowali się, że diabeł tkwi w szczegółach. Tylko nielicznym udało się przygotować cebularze, które spotkałyby się z uznaniem jurorów.

Na szczęście, druga runda stała się świetną okazją, aby rozwinąć skrzydła i w pełni zaprezentować swój talent kulinarny. Zawodników poproszono o przygotowanie wypieków, które powinni doskonale znać - potraw reprezentujących ich rodzinne strony. Na stołach zagościło mnóstwo regionalnych ciast i ciasteczek; począwszy od warszawskich jagodzianek poprzez wytrawną babę ziemniaczaną, a na śląskim kołaczu skończywszy.

Tytuł najlepszego wypieku regionalnego przypadł strudlowi, przygotowanemu przez Agatę Stankiewicz. Niestety, z programem musiał pożegnać się Łukasz Kosielak, którego kreple nie zachwyciły jurorów.

Zobacz też: Przepisy z ostatniego odcinka. Kliknij!

Co wydarzy się w trzecim odcinku „Bake Off - Ale Ciacho"?

W dzisiejszym odcinku, uczestnicy będą mogli powrócić do kulinarnych wspomnień z dzieciństwa. Pierwsza konkurencja z pewnością przypadnie do gustu wszystkim miłośnikom czekolady. Drugim zadaniem będzie przygotwanie bloku czekoladowego. Jak się okazuje, ten z pozoru banalny deser można przygotować w wielu odsłonach, dodając mu elegancji, a nawet egzotycznego smaku.

Niestety, obie konkurencje sprawią niektórym z uczestników trochę problemów. Pojawi się zwątpienie i łzy. Czy zawodnikom uda się uratować nieudane desery? Tego dowiecie się już dzisiaj o 21.45.

Komentarze

Ostatnio komentowane przepisy

Desery Krem śmietankowy z mascarpone

Krem przygotowany do ciasta kakaowo - kawowego. Krem bardzo smaczny , myślę ż...

Odsłon: 96

30 min
6
Dodatki Mizeria do obiadu

Dzisiaj przygotowałam do obiadu jako dodatek mizerię z ogórków z koperkiem. P...

Odsłon: 134

15 min
1
15 min
3

Polecane artykuły

Informacje Najlepsze ciasta z owocami. Te przepisy to absolutne klasyki wśród deserów

Ciasta z owocami są prawdziwym symbolem lata. Gdy trwa sezon na soczyste truskawki, maliny czy śliwki, warto z niego skorzystać i przygotować lekki...

3
Informacje Co zrobić z młodego czosnku? Możesz ukisić, upiec, a młode pędy zblanszować

Wraz z nadejściem wiosny i lata w sklepach i na straganach zaczynają pojawiać się sezonowe warzywa, a wśród nich młody czosnek – znany z intensywne...

8
Informacje Dania z resztek z grilla. Pierożki, frittata i forszmak z grillowanym mięsem

Lato to idealny moment na spotkania ze znajomymi przy ogrodowym grillu. Jeśli po całonocnym biesiadowaniu zostało ci dużo resztek, nie wyrzucaj ich...

2
Informacje Rewelacyjne ciasta z porzeczkami. 7 przepisów na każdą okazję

Porzeczki - w zależności od odmiany - charakteryzują się lekko cierpkim lub kwaśnym smakiem, który idealnie przełamuje słodycz. To właśnie dlatego...

26