Dania jednogarnkowe

Zamów obiad Babci i Dziadkowi

W Dzień Babci i Dziadka podarować można też wyjątkowy obiad z restauracji do dostawą! 21 i 22 stycznia to najlepsze powody do wyjątkowego prezentu i pysznego obiadu lub kolacji dla dziadków lub z dziadkami

Fot. Materiały prasowe
Całe życie jesteśmy przez nich rozpieszczani, dlatego w tym roku zróbmy wyjątek, i dla odmiany zamówmy im w prezencie pyszny posiłek w ramach Delivery Week. Festiwalowe, 2-daniowe menu, skomponowane specjalnie na to wydarzenie to tylko 39 zł za osobę! Wejdź na stronę festiwalu i sprezentuj ukochanym dziadkom pyszny obiad lub kolację z dostawą do domu!

Gdzie zamówić jedzenie w Warszawie?

Wszystko zależy od tego, jak bardzo postępowych mamy dziadków. Jeśli spaghetti bolognese to dla nich wyjście poza strefę komfortu, warto wówczas postawić na tradycyjną kuchnię polską. Jeśli zaś nasi dziadkowie lubią eksperymentować, warto zabrać ich w kulinarną podróż po kuchniach świata.

#Diverso Ristorante Italiano
Twoi dziadkowie są zakochani we Włoszech? Stwórz im namiastkę słonecznej Italiii w domu dzięki daniom z Diverso Ristorante Italiano. Może Dzień Babci i Dziadka jest idealną okazją, aby spróbować Pizzy Gourmet na 25-letnim zakwasie z szynką Spianata, gruszką i orzechami włoskimi lub ręcznie robionego tagliatelle z domowym pesto?

#Restauracja Baczewskich
Jeśli chcesz sprezentować dziadkom wyjątkową kolację na najwyższym poziomie, warto skorzystać ze specjalnej oferty z dowozem z Restauracji Baczewskich. Chef Kuchni w ramach przystawki przygotował m.in. kawior z bakłażana z papryką opiekaną, jogurtem i sezamem. Danie główne to pierogi z kaczką w sosie winno-wiśniowym. Brzmi pysznie, prawda?

#Meze by Teo Vafidis and Sons
Nietuzinkowe dania czekają także w "Meze Vafidis and Sons" - greckiej restauracji znajdującej się niemal w sercu Warszawy. W festiwalowym menu znajdziesz takie pyszności jak Gyros Hirinos, czyli najpopularniejsze danie kuchni Greckiej. To wolno opiekane i długo marynowane mięso wieprzowe podawane z pitą, pomidorem, cebulą, ziemniaczkami Meze oraz tzatzikami posmakuje szczególnie tym dziadkom, którzy lubią eksperymentować i poznawać nowe smaki!

#Momu pieczemy dymem
Kończą Ci się pomysły na oryginalne obiady dla Babci i Dziadka? Bez obaw - z pomocą przychodzi Momu Pieczemy Dymem. To właśnie tu w opcji wege zamówisz paprykę faszerowaną warzywami na musie pomidorowo-ziołowym oraz Ravioloni szpinakowe z bawolą ricottą w sosie winno-maślanym z pomidorkami i pudrem ziołowym. W opcji mięsnej czeka na Was burger z pastrami wołowym, piklowanym ogórkiem, marynowaną dynią, sosem rosyjskim i frytkami, a także pasztet z kaczki z żurawiną.

#Zielnik
Jeśli Twoi dziadkowie są fanami kuchni polskiej w nowoczesnym wydaniu, postaw na tradycję i klasyki z restauracji Zielnik. Twoim najbliższym z pewnością przypadnie do gustu krem z dyni z oliwą dyniową oraz noga z kaczki z sosem wiśniowym, ziołowymi kopytkami i zasmażanymi buraczkami. W menu wege znajdziesz m.in. risotto grzybowe z parmezanem.

Zamówienia można składać online najpóźniej dzień wcześniej - do godziny 23.00 na następny dzień i kolejne.

Źródło: materiały prasowe

Komentarze

Ostatnio komentowane przepisy

Desery Racuchy z bananami

Moje dzisiejsze racuchy przygotowałam na kefirze, dodatkowo wzbogaciłam je o...

Odsłon: 1839

15 min
14
>60 min
2

Przepis dnia

Przetwory Sałatka ogórkowa z marchewką i miodem ( na zimę )

Smaczna sałatka z ogórków o dość nietypowym smaku miodowo- estragonowym. Z te...

Odsłon: 1006

>60 min
8

Polecane artykuły

Ewa gotuje Od zupy dyniowej po pieczoną gęś. Przysmaki na jesień według Ewy Wachowicz

Jesień to czas rozgrzewających zup i ciast pachnących cynamonem. W 523. odcinku programu "Ewa gotuje" prowadząca zabrała widzów w prawdziwą, kulina...

6
Informacje Zbija cholesterol, reguluje poziom cukru. Jak zrobić ocet jabłkowy w zaciszu własnej kuchni?

Ocet jabłkowy jest ceniony za swoje właściwości prozdrowotne. Wspiera on trawienie, stabilizuje poziom cukru we krwi, poprawia metabolizm i wpływa...

9
Informacje Pierwszorzędna na galaretki, konfitury i nalewki. Trzy przepisy na tarninę

Tarnina to owoc, który warto włączyć do jesiennych przetworów. Choć na surowo jest bardzo kwaśna i cierpka, po przemrożeniu zyskuje wyjątkowy smak,...

5