Najlepsze przepisy na cukinię

Przepisy najsłynniejszego kucharza świata po raz pierwszy w Polsce!

Naturalnie

Alain Ducasse to ikona francuskiej kuchni. O jego klasie świadczą prestiżowe wyróżnienia - trzykrotnie zdobył trzy gwiazdki Michelin,

Wraz z byłym szefem kuchni swoich restauracji Christophe'em Saintagne'em i dietetyczką Paule Neyrat Ducasse przełożył tę wizję na 150 pogrupowanych według pór roku prostych, zdrowych i smacznych przepisów uzupełnionych o praktyczne porady dotyczące żywienia i informacje o produktach sezonowych.a w całej swojej karierze uzyskał ich w sumie aż dwadzieścia jeden. Propaguje gotowanie naturalne i odpowiedzialne. „Dziś - mówi - gdy pleni się marnotrawstwo i króluje hodowla przemysłowa, narzuca mi się kuchnia zwrócona ku naturze. Zdrowa, z zasadami, prawdziwa, sezonowa, zaangażowana..."

Znajdziecie tu potrawy klasyczne, takie jak kura z rosołu, i zaskakujące, jak lody ze szczawiu, imponującego ananasa pieczonego na rożnie i skromne omlety, sycące dania główne i lekkie przystawki, delikatne zupy, pyszne desery, przetwory i pasty.

To kuchnia z zasadami, ale bez wyrzeczeń. Zdrowa, ale bez dietetycznych nakazów i zakazów. Prosta, codzienna i dla każdego, ale z francuską fantazją. A „kluczowymi słowami - jak mówi sam autor - są tu przyjemność i zadowolenie.


Już wkrótce, książka "Naturalnie" do wygrania w naszym konkursie.

naturalnie

Wydawnictwo: Wydawnictwo Dwie Siostry
Data premiery: 2016-09-28
Ilość stron: 380

Komentarze

Ostatnio komentowane przepisy

30 min
15

Przepis dnia

Dania główne Czebureki domowe

Czebureki - przysmak tatarski, wersja mini i wyrób domowy. Te pierożki nie w...

Odsłon: 68063

60 min
90
>60 min
25
60 min
5
Ciasta Mini tarty z dżemem i śliwkami

Na cienkim, kruchym cieście kwaśne śliwki zatopione w słodkim dżemie morelowy...

Odsłon: 554

>60 min
4
Sałatki Fasolka szparagowa z masełkiem czosnkowym

Zielona fasolka szparagowa podana z czosnkiem i masełkiem to doskonały dodate...

Odsłon: 450

15 min
5