W zamyśle autorki ten groch z kapustą, czy jak mawiał po łacinie Julian Tuwim, cicer cum, łączy jednak w całości przekonanie, że jedzenie jest jednym z największych uroków życia, że można jeść smacznie i zdrowo, a przede wszystkim, że nie trzeba się strasznie namęczyć, żeby coś pysznego przygotować. Gotowanie to tworzenie i jak każda działalność twórcza wymaga inwencji i odwagi, a odpłaca radością tworzenia stworzonym dziełem.
Kolaż kulinarny, jak sam tytuł wskazuje, to pomieszanie różności - zawiera przepisy z różnych stron świata i z różnych kultur, na swojskie kartofle i egzotyczne owoce morza.
REKLAMA
Komentarze
Ostatnio komentowane przepisy
Napoje
Kompot z dyni
Dynia to prawdziwa królowa jesieni, z której w prosty sposób przygotować możn...
- Impreza
- Halloween
- Polska
- Wegetariańskie
- Wegańskie
- Warzywa
- Mięso
- Przyprawy
- Cynamon
- Kompoty
- Dla zdrowia
Odsłon: 800
4
Ciasta
Sernik puszysty z mlekiem w proszku.
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 425204
1173
Dania główne
Pizza drożdżowa na grubym spodzie z pieczarkami
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
- Impreza
- Grill
- Tłusty czwartek
- Walentynki
- Do pracy
- Polska
- Włoska
- Śródziemnomorska
- Dla dzieci
- Warzywa
- Kukurydza
- Nabiał
- Jajka
- Ser
- Mleko
- Mięso
- Grzyby
- Pieczarki
- Pizze
- Dla zdrowia
Odsłon: 10739
12
REKLAMA