W zamyśle autorki ten groch z kapustą, czy jak mawiał po łacinie Julian Tuwim, cicer cum, łączy jednak w całości przekonanie, że jedzenie jest jednym z największych uroków życia, że można jeść smacznie i zdrowo, a przede wszystkim, że nie trzeba się strasznie namęczyć, żeby coś pysznego przygotować. Gotowanie to tworzenie i jak każda działalność twórcza wymaga inwencji i odwagi, a odpłaca radością tworzenia stworzonym dziełem.
Kolaż kulinarny, jak sam tytuł wskazuje, to pomieszanie różności - zawiera przepisy z różnych stron świata i z różnych kultur, na swojskie kartofle i egzotyczne owoce morza.
REKLAMA
Komentarze
Ostatnio komentowane przepisy
Dodatki
Babcine uszka z grzybami. Tak smakuje wigilijna klasyka
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 1531
3
Ciasta
Nasz ulubiony piernik
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
- Boże Narodzenie
- Impreza
- Do pracy
- Polska
- Wegetariańskie
- Jajka
- Orzechy
- Migdały
- Nerkowce
- Ciasta
- Dla zdrowia
Odsłon: 3002
41
Dania główne
Świąteczne pulpeciki rybne
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
- Boże Narodzenie
- Impreza
- Polska
- Dla dzieci
- Wegetariańskie
- Warzywa
- Nabiał
- Jajka
- Ryby
- Przyprawy
- Bułki
- Dla zdrowia
Odsłon: 1094
6
Ciasta
Szarlotka uboga
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
- Wielkanoc
- Boże Narodzenie
- Impreza
- Do pracy
- Polska
- Dla dzieci
- Wegetariańskie
- Kasze i ryż
- Owoce
- Jabłka
- Nabiał
- Jajka
- Przyprawy
- Cynamon
- Ciasta
- Dla zdrowia
Odsłon: 1860
33
6
REKLAMA