W zamyśle autorki ten groch z kapustą, czy jak mawiał po łacinie Julian Tuwim, cicer cum, łączy jednak w całości przekonanie, że jedzenie jest jednym z największych uroków życia, że można jeść smacznie i zdrowo, a przede wszystkim, że nie trzeba się strasznie namęczyć, żeby coś pysznego przygotować. Gotowanie to tworzenie i jak każda działalność twórcza wymaga inwencji i odwagi, a odpłaca radością tworzenia stworzonym dziełem.
Kolaż kulinarny, jak sam tytuł wskazuje, to pomieszanie różności - zawiera przepisy z różnych stron świata i z różnych kultur, na swojskie kartofle i egzotyczne owoce morza.
REKLAMA
Komentarze
Ostatnio komentowane przepisy
Dania główne
Uszka z mięsem do zamrożenia
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3775
11
Ciasta
Piernik staropolski - domek z piernika
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 622
6
Ciasta
Domek z piernika
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3815
15
Przekąski
pasztet z warzywami
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 385
1
Ciasta
Tort rafaello
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 714
4
REKLAMA