W zamyśle autorki ten groch z kapustą, czy jak mawiał po łacinie Julian Tuwim, cicer cum, łączy jednak w całości przekonanie, że jedzenie jest jednym z największych uroków życia, że można jeść smacznie i zdrowo, a przede wszystkim, że nie trzeba się strasznie namęczyć, żeby coś pysznego przygotować. Gotowanie to tworzenie i jak każda działalność twórcza wymaga inwencji i odwagi, a odpłaca radością tworzenia stworzonym dziełem.
Kolaż kulinarny, jak sam tytuł wskazuje, to pomieszanie różności - zawiera przepisy z różnych stron świata i z różnych kultur, na swojskie kartofle i egzotyczne owoce morza.

REKLAMA

Komentarze
Ostatnio komentowane przepisy

Przepis dnia
Zupy
Flaki wołowe z duszonymi warzywami
Polecam. Rozgrzewajace danie na rodzinne spotkanie.
- Impreza
- Polska
- Kasze i ryż
- Warzywa
- Papryka
- Nabiał
- Wołowina
- Przyprawy
- Imbir
- Kolendra
- Majeranek
- Dla zdrowia
Odsłon: 1320
30
Dania główne
Szybki bigos z młodej kapusty
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 25045
40
Dania główne
bób w pomidorach z tymiankiem
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 152
3

REKLAMA
