W zamyśle autorki ten groch z kapustą, czy jak mawiał po łacinie Julian Tuwim, cicer cum, łączy jednak w całości przekonanie, że jedzenie jest jednym z największych uroków życia, że można jeść smacznie i zdrowo, a przede wszystkim, że nie trzeba się strasznie namęczyć, żeby coś pysznego przygotować. Gotowanie to tworzenie i jak każda działalność twórcza wymaga inwencji i odwagi, a odpłaca radością tworzenia stworzonym dziełem.
Kolaż kulinarny, jak sam tytuł wskazuje, to pomieszanie różności - zawiera przepisy z różnych stron świata i z różnych kultur, na swojskie kartofle i egzotyczne owoce morza.

REKLAMA

Komentarze
Ostatnio komentowane przepisy

Dodatki
Ziemniaki gniecione z brukwią
Pomysł na zdrowe i trochę urozmaicone nasze ulubione ziemniaki. Dodałam bruki...
Odsłon: 109
5

Zupy
Zupa gulaszowa z polędwicą
Polecam. Pyszna, rozgrzewająca zupa. Pełna smaków, aromatów.
- Polska
- Bez glutenu
- Bez laktozy
- Warzywa
- Ziemniaki
- Papryka
- Nabiał
- Mięso
- Wieprzowina
- Grzyby
- Przyprawy
- Czosnek
- Kolendra
- Dla zdrowia
Odsłon: 1867
5
Dania główne
kapusta pekińska z pomidorami
Pomysł na letni pożywny obiad. Idealny do spakowania i zabrania do pracy. :)
Odsłon: 250
4
Dania główne
Tortille z warzywami i serem halloumi
Przepis na pełnoziarniste tortille wypełnione warzywami, grillowanym serem ha...
Odsłon: 6347
14

REKLAMA
