Boże Narodzenie na słodko

Kolaż kulinarny, jak sam tytuł wskazuje, to pomieszanie różności - zawiera przepisy z różnych stron świata i z różnych kultur, na swojskie kartofle i egzotyczne owoce morza.

W zamyśle autorki ten groch z kapustą, czy jak mawiał po łacinie Julian Tuwim, cicer cum, łączy jednak w całości przekonanie, że jedzenie jest jednym z największych uroków życia, że można jeść smacznie i zdrowo, a przede wszystkim, że nie trzeba się strasznie namęczyć, żeby coś pysznego przygotować. Gotowanie to tworzenie i jak każda działalność twórcza wymaga inwencji i odwagi, a odpłaca radością tworzenia stworzonym dziełem.

Komentarze

Ostatnio komentowane przepisy

Ciasta Ciasto Gwiazdor

Ciasto Gwiazdor to przysmak, który możesz przygotować na święta Bożego Narodz...

Odsłon: 10754

60 min
18
Pieczywo Chleb z airfryera

Chleb z airfryera to połączenie jedynie sześciu składników. Jest lekki, puszy...

Odsłon: 2560

60 min
7
Dodatki Brukselka w sosie śmietanowym

Doskonałe jako samodzielne danie albo dodatek do mięsa i ziemniaków.

Odsłon: 4571

30 min
13
30 min
19
Desery Ciasteczka owsiane z jabłkiem i cynamonem

Przepis na pyszne, pożywne i aromatyczne ciasteczka owsiane z jabłkiem i cyna...

Odsłon: 1121

15 min
9
>60 min
2