W zamyśle autorki ten groch z kapustą, czy jak mawiał po łacinie Julian Tuwim, cicer cum, łączy jednak w całości przekonanie, że jedzenie jest jednym z największych uroków życia, że można jeść smacznie i zdrowo, a przede wszystkim, że nie trzeba się strasznie namęczyć, żeby coś pysznego przygotować. Gotowanie to tworzenie i jak każda działalność twórcza wymaga inwencji i odwagi, a odpłaca radością tworzenia stworzonym dziełem.
Kolaż kulinarny Perły Kacman
Kolaż kulinarny, jak sam tytuł wskazuje, to pomieszanie różności - zawiera przepisy z różnych stron świata i z różnych kultur, na swojskie kartofle i egzotyczne owoce morza.
REKLAMA
Komentarze
Ostatnio komentowane przepisy
Dania główne
Wolno pieczona wieprzowina
Sztuka mięsa pieczonego na rodzinny obiad czy to na niedzielę czy święta.
Odsłon: 845
8
Zupy
Zupa paprykowa z ceciorką
Syta jesienna zupa.
- Polska
- Śródziemnomorska
- Bez glutenu
- Bez laktozy
- Bez cukru
- Dla dzieci
- Dietetyczne
- Buliony
- Warzywa
- Ciecierzyca
- Papryka
- Mięso
- Przyprawy
- Czosnek
- Kolendra
- Dla zdrowia
Odsłon: 221
3
Dania główne
Pieczone udka musztardowe z warzywami
Zapraszam Cię do przygotowania wyjątkowego dania, które łączy w sobie intensy...
- Wielkanoc
- Boże Narodzenie
- Impreza
- Polska
- Warzywa
- Ziemniaki
- Mięso
- Kurczak
- Przyprawy
- Bazylia
- Czosnek
- Oregano
- Tymianek
Odsłon: 214
2
REKLAMA