Boże Narodzenie na słodko

Kulinarne wyprawy Jamiego to przygodowa książka kucharska, z mnóstwem przepisów na dania, których przygotowanie sprawi ci dużo frajdy i pozwoli przenieść się na chwilę do sześciu wspaniałych krajów, które niedawno odwiedziłem.

Znajdziesz tu zarówno największe przeboje tamtejszych kuchni, jak i zupełnie nowe potrawy, które stworzyłem zainspirowany moimi wyprawami. Teraz łatwo odtworzysz u siebie w domu hiszpańskie paelle, marokańskie tażiny, włoskie risotta...

Dziś czasem taniej jest polecieć na weekend za granicę niż pojechać pociągiem do jakiegoś miejsca we własnym kraju. Nie twierdzę, że trzeba to robić co chwilę, ale od czasu do czasu warto odważyć się na ucieczkę od rutyny i poznać inną kulturę. Po prostu wybierz się gdzieś i odkryj fantastyczne smaki, ludzi i miejsca, oddalone od drzwi twojego domu zaledwie o kilka godzin podróży.

Jeśli od dawna zamierzasz odwiedzić jakieś konkretne miejsce, ale ciągle jeszcze nie zarezerwowałeś biletu, radzę ci - zrób to! Wrócisz naładowany optymizmem, z głową pełną pięknych wspomnień - nie mówiąc już o pomysłach na niesamowite dania! Tymczasem pozwól, że zapoznam cię z fantastycznymi przepisami pełnymi smaków, które ostatnio odkryłem. A może nauczę cię przyrządzać potrawy, które poznałeś i polubiłeś podczas własnych wakacji, ale nie wiedziałeś, jak je przygotować?

Jamie Oliver

Wydawnictwo: Insignis

 

Komentarze

Ostatnio komentowane przepisy

Desery Kutia

Tradycyjna kutia składa się z pszenicy, maku, miodu, orzechów, rodzynek i mig...

Odsłon: 282

60 min
2
Ciasta Biały Obłok

Zawsze zostają mi jakieś białka i nigdy nie mam na nie pomysłu, a babka na bi...

Odsłon: 48605

>60 min
59

Przepis dnia

Zupy Żur wiejski babci Zosi

Prosty żur ze smażonymi ziemniakami i dużą ilością kiełbasy podawany często n...

Odsłon: 1179

60 min
9