Boże Narodzenie na słodko

Lubcie Michałki w białej czekoladzie? Jeśli tak, wypróbujcie przepis Jagody.

Ciasto
250 g mąki pszennej
220 g cukru
250 g masła
2 łyżki mleka
½ łyżeczki soli

Dodatki
½ szklanki solonych orzeszków arachidowych
3 łyżki amaretto
½ szklanki pokruszonych krakersów
3 tabliczki białej czekolady
40 borówek
30 listków bazylii

Ciasto
Mąkę piec w temperaturze 180°C przez 5-7 minut, a następnie wymieszać z cukrem, masłem, mlekiem oraz solą. Wstawić do lodówki na 30 minut.

Dodatki
Do schłodzonego ciasta dodać posiekane orzeszki arachidowe, amaretto, pokruszone krakersy i tabliczkę rozpuszczonej czekolady. Ulepić kulki, a w środku każdej z nich ukryć borówkę. Oblać rozpuszczoną czekoladą, udekorować listkiem bazylii i borówkami.

Komentarze

Ostatnio komentowane przepisy

Desery Kutia

Tradycyjna kutia składa się z pszenicy, maku, miodu, orzechów, rodzynek i mig...

Odsłon: 352

60 min
2
Ciasta Biały Obłok

Zawsze zostają mi jakieś białka i nigdy nie mam na nie pomysłu, a babka na bi...

Odsłon: 48790

>60 min
61

Przepis dnia

Zupy Żur wiejski babci Zosi

Prosty żur ze smażonymi ziemniakami i dużą ilością kiełbasy podawany często n...

Odsłon: 1239

60 min
9