Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Najlepiej smakuje latem, gdy dostęp do świeżych owoców jest bezproblemowy. Wyjątkowa, pyszna i kolorowa - taka jest właśnie zupa jagodowa! Przepis, który możesz kojarzyć z dzieciństwa, powraca do łask. Przygotuj aksamitny i słodko-kwaskowaty chłodnik owocowy. W tym wydaniu smak jest jeszcze intensywniejszy. Smacznego!
Przepis dnia
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 5865
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 514
Przepis dnia
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 5865
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 514
Składniki
Na początku dokładnie opłucz i oczyść jagody pod zimną wodą. Wrzuć je do garnka i zalej 1,2 litra letniej wody.
Dodaj pozostałe składniki, czyli korę cynamonu, goździki i cukier brązowy. Gotuj zupę przez 15 minut. Jeśli owoce się nie rozpadną, zblenduj całość. Dodaj jeszcze śmietanę, zamieszaj, zagotuj i odstaw do wystudzenia.
Przelej zupę do misek, udekoruj miętą, płatkami migdałów i owocami. Nałóż kleks śmietany. Zupa jagodowa gotowa!