Składniki:
- 600g wołowiny pokrojonej w kostkę cm na cm
- 300g boczku wędzonego pokrojonego w drobną kostkę
- 300g cebuli pokrojonej w drobną kostkę
- 300g ziemniaków pokrojonych w małą kostkę
- Szczypta kminku
- 2 kostki paprykowe knorr
- 80g maki pszennej
- 2 ząbki czosnku
- 4 ziarenka czarnego pieprzu
- 3 ziarenka Ziela angielskiego
- 2 listki laurowe
Sposób przygotowania:
1. W garnku o szerokim dnie podsmaż boczek aż prawie zupełnie się wysmaży dodaj cebule smaż około 5 minut ciągle mieszając.
2. Dodaj mięso smaż aż zacznie skwierczeć, co oznacza że soki odparowały, mięso podsyp mąką dodaj kostki paprykowe, pokruszony kminek i pozostałe przyprawy całość zalej 1 litrem wody.
3. Dodaj pokrojone ziemniaki
4. Gulasz duś około 40 minut pod przykryciem aż mięso będzie zupełnie miękkie.
Danie dla czterech osób
Danie proste w przygotowaniu
Czas przygotowania 50 min
Kuchnia Węgierska
Gulasz po Węgiersku
Gulasz po Węgiersku to idealne danie na dzieleny obiad w rodzinnym gronie.
REKLAMA
REKLAMA
Komentarze
Ostatnio komentowane przepisy
Ciasta
Wielkanocne babeczki
Pyszne babeczki do koszyczka lub wielkanocny stół,
- Wielkanoc
- Impreza
- Tłusty czwartek
- Walentynki
- Halloween
- Komunia
- Do pracy
- Polska
- Dla dzieci
- Wegetariańskie
- Nabiał
- Jajka
- Jogurt
- Jajka
Odsłon: 490
12
Dania główne
Pieczony udziec z indyka
Pieczeń godna świątecznego stołu. Udziec z indyka jest niezwykle wdzięcznym m...
- Wielkanoc
- Boże Narodzenie
- Impreza
- Tłusty czwartek
- Do pracy
- Polska
- Bez glutenu
- Bez laktozy
- Bez cukru
- Dla dzieci
- Dietetyczne
- Warzywa
- Mięso
- Indyk
- Przyprawy
- Czosnek
- Tymianek
- Dla zdrowia
Odsłon: 99
3
Przetwory
Seler sałatkowy
W sklepie nie dostałam gotowego selera konserwowego, więc trzeba było sobie p...
- Wielkanoc
- Boże Narodzenie
- Impreza
- Grill
- Komunia
- Do pracy
- Polska
- Bez glutenu
- Bez laktozy
- Dietetyczne
- Wegetariańskie
- Wegańskie
- Warzywa
- Dla zdrowia
Odsłon: 168
12
REKLAMA