Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wielkanoc nie może się obyć bez jajek i chrzanu. W moim domu zawsze oprócz domowego, tartego chrzanu i jajek w różniej postaci przygotowuje się również sos łączący oba produkty. Sos chrzanowy z jajkami doskonale się sprawdza jako dodatek do domowego, pieczonego mięsa oraz ugotowanych na twardo jajek. Jest prosty do zrobienia i potrzebuje zaledwie kilku składników. Koniecznie wypróbujcie ten przepis.
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 116241
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 7930
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 2992
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 1481
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1275
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 116241
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 7930
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 2992
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 1481
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1275
Składniki
Jajka gotujemy na twardo, następnie obieramy ze skorupki i kroimy w drobną kostkę.
Do pokrojonych jajek dodajemy starty chrzan (możemy użyć świeżo startego chrzanu lub chrzanu w słoiczku), śmietanę, musztardę oraz przyprawy. Całość mieszamy.
Gotowy sos serwujemy jako dodatek do wędliny, pieczonego mięsa lub gotowanych jajek.