Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny chleb bezglutenowy z mieszanki trzech rodzajów mąki.
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 424632
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10590
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336896
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 4673
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 424632
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10590
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336896
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 4673
Składniki
Wszystkie składniki dokładnie wymieszać w większej (bo ciasto urośnie) misce szklanej lub plastikowej, szczelnie przykryć i wstawić na noc do lodówki.
Rano masę (będzie dość rzadka, nie da się uformować bochenka) przełożyć do formy - ja mam specjalną foremkę silikonową. Formę wstawić do większego naczynia żaroodpornego z pokrywą, przykryć, wstawić do piekarnika. Piec 50 minut w temperaturze 200 stopni (jeśli wkładamy do zimnego piekarnika, to 1 godzinę). Po upieczeniu chlebek ostrożnie wyjmujemy i stawiamy na kratce, żeby wystygł.