Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis Magdy Gessler na rewelacyjną w smaku pastę z makreli, jajek i twarogu. Jest nie tylko niesamowicie smaczna, ale również pełna witamin i wartościowych składników odżywczych. Zarówno jajka, jak i makrela zawierają sporo białka oraz cennych nienasyconych kwasów tłuszczowych. Posmaruj nią pełnoziarniste pieczywo, a otrzymasz sycący posiłek idealny na śniadanie lub kolację. Do takiego posiłku, warto dorzucić porcję świeżych warzyw, np. ogórka, pomidora, paprykę lub rzodkiewki.
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3171
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 588
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3690
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 265
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 424
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3171
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 588
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3690
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 265
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 424
Składniki
Wędzoną makrelę oddzielamy od kości i skóry. Kawałki ryby rozdrabniamy. Do tego celu możemy wykorzystać blender lub widelec.
Twaróg przekładamy do miski i również rozgniatamy widelcem lub blendujemy na gładką masę.
Jajka gotujemy na twardo, obieramy i kroimy w drobną kostkę.
W osobnej miseczce łączymy przestudzony bulion warzywny z koncentratem pomidorowym.
Natkę pietruszki i szczypiorek płuczemy, osuszamy i drobno szatkujemy.
Wszystkie składniki przekładamy do jednej miski. Całość mieszamy. Na koniec pastę z makreli doprawiamy sokiem wyciśniętym z połówki cytryny, szczyptą soli i papryki w proszku. Pastę rybną ponownie mieszamy. Gotową rozsmarowujemy na pieczywie. Smacznego!