Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Te wafle kajmakowe to coś pysznego. Znikają z talerza w tempie błyskawicznym. Niestety są niebezpieczne, bo można je jeść bez opamiętania. Myślę, że każdy zna ten wspaniały smak, ale może nie każdy robił je samodzielnie w domu, do czego dzisiejszym wpisem zachęcam. Mało roboty, wspaniały efekt. Doskonała, szybka propozycja na domówkę i nie tylko. Żeby ułatwić i przyspieszyć sobie pracę kupujemy gotową masę krówkową.
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 16
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 73
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 157
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 187
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 16
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 73
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 157
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 187
Składniki
Masło ucieramy mikserem na puszystą masę
Do masła dodajemy po łyżce gotowej masy krówkowej i dalej miksujemy, aż do wyczerpania kajmaku
Masą przekładamy wafle
Przełożonego andruta owijamy w folię spożywczą, dociskamy czymś ciężkim np drewnianą deską i wkładamy na kilka godzin do lodówki
Andruta kroimy w prostokąty lub romby