Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1004
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 891
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 12702
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1004
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 891
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 12702
Składniki
Podsmażyłam na oliwie ryż z cebulą i czosnkiem i posiekanymi środkami z cukinii. Dodałam śródziemnomorskie przyprawy bardziej w stylu greckim, lub arabskim, ale można przyprawić po polsku, majerankiem. Wyraziste przyprawy świetnie komponują się z subtelną w smaku cukinią. Do ryżu dodałam wody aby ugotował się na pół miękko.
Wystudzony ryż wymieszałam z mięsem mielonym plus sól, miałam zmielony udziec indyczy z mieszany z łopatką wieprzową. Cukinię ustawiłam w rondlu w sosie pomidorowym i całość dusiłam pod przykryciem 40 minut.
Smacznego :)