Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatne, smaczne, kruche mięso.
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 2492
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 421640
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2128
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 2492
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 421640
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2128
Składniki
Tuszkę z królika podzielić na kawałki, umyć pod bieżącą wodą. Przełożyć do pojemnika, zalać maślanką. Przykryć i odstawić do lodówki na około 1 godzinę. Po wyjęciu dobrze wypłukać tak żeby na mięsie nie pozostało maślanki. Doprawić przyprawami, przełożyć na patelnie. Obrać czosnek, pokroić w drobne plasterki. Wlać olej.
Dusić pod przykryciem przez około godzinę. Żeby mięso było soczyste co jakiś czas trzeba podlewać wodą.
Tak przygotowane mięso z królika jest kruche i soczyste. Moczenie mięsa w maślance lub kwaśnym mleku to mojej Babci sposób na kruche mięso