Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto jogurtowe inaczej znane pod nazwą kubeczkowe - wszystkie składniki odmierzamy za pomocą kubeczka, w którym był jogurt. Łatwo, szybko i niedrogo.
Okrągłe naczynie żaroodporne 28 cm
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34143
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1346
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113591
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34143
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1346
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113591
Składniki
Do dużej miski wlej jogurt, olej i dodaj roztrzepane jajka. Wszystko dokładnie wymieszaj.
Do mokrych składników dodaj przesianą mąkę oraz proszek do pieczenia. Za pomocą sylikonowej szpatułki wymieszaj powoli składniki, aż do powstania gładkiej masy.
Truskawki umyj, osusz i pozbądź się z nich szypułek. Pokrój na mniejsze kawałki.
Ciasto wylej do formy do pieczenia, na wierz wysyp truskawki.
Piecz przez 45 minut w 180 stopniach, do suchego patyczka.