Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kluski twarogowe od raz smażone. Najlepiej smakują z konfiturą, dżemem i jogurtem naturalnym. Od kilku lat takie kluski robi moja ciocia,to postanowiłam podzielić się z Wami tym przepisem.
Kompozycja owocowa zależy tu wyłącznie od własnej fantazji i smaku, mnie akur...
Odsłon: 23018
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 934
Pyszna domowa pizza z serem,pieczarkami i szynką.Smak zachwyca gości. Ten prz...
Odsłon: 104820
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 401
Kompozycja owocowa zależy tu wyłącznie od własnej fantazji i smaku, mnie akur...
Odsłon: 23018
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 934
Pyszna domowa pizza z serem,pieczarkami i szynką.Smak zachwyca gości. Ten prz...
Odsłon: 104820
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 401
Składniki
Twaróg razem z jajkiem zblendować. Dodać mąkę, oba cukry ,sól i dokładnie wymieszać. Wyłożyć na stolnicę wysypaną dużą ilością mąki. Staramy się uformować wałek. Nie musi być dokładny , ciasto i tak będziemy odcinać po kawałku. Nożem odcinać kawałki ciasta, rolować mniejsze wałeczki i wycinać z nich ukośne kluski. Ciągle podsypywać mąką.
Smażyć z każdej strony do przyrumienienia, na średnim ogniu. Po usmażeniu przełożyć na ręczniki papierowe. Podawać z konfiturą i jogurtem naturalnym.