Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszny, nadziewany kabaczek w pomidorowym sosie. U mnie w wersji wegetariańskiej ale oczywiście można do nadzienia użyć mielonego mięsa. Bardzo polecam.
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 118859
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8754
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3186
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 2619
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 118859
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8754
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3186
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 2619
Składniki
Kabaczka obrać ze skórki, pokroić w krążki, usunąć pestki.
Cebulę, pieczarki i paprykę pokroić w kostkę, wrzucić na rozgrzaną oliwę, dodać startą na tarce o dużych oczkach marchewkę. Doprawić solą i pieprzem, wsypać wędzoną paprykę. Dusić do miękkości warzyw. Na koniec dodać koncentrat pomidorowy. Lekko ostudzić, wymieszać z tartą bułką (1-2 łyżki, w zależności od konsystencji farszu).
Przygotować sos pomidorowy: pokrojoną w kostkę cebulę i posiekany czosnek dusić na oliwie do miękkości, dodać przyprawy oraz obrane ze skórki i pokrojone na kawałki pomidory. Gotować około 15 minut.
Sos wylać na dno naczynia żaroodpornego. Przygotowane krążki kabaczka nadziewać farszem, wyłożyć na sos. Przykryć folią aluminiową, piec przez 40-50 minut w temperaturze 180 stopni.