Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna wielkanocna babka, dobre ciasto na baranka wielkanocnego.
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 966
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13574
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 966
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13574
Składniki
Ubić jajka z cukrem
Zagotować margarynę i wlać wrzącą do ubitych jajek
Nadal ubijając wsypać obydwie mąki, wymieszać, dodać proszek do pieczenia, aromat
Można podzielić ciasto i dodać do 1 części kakao, wtedy będzie babka łaciata. Można też dodać bakalie i powstanie babka z bakaliami. Ciasto przelewamy do formy albo na babkę albo na baranka.