Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Makaron z duszonymi na maśle grzybami.
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5701
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1159
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12302
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5182
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5701
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1159
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12302
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5182
Składniki
Grzyby oczyścić, większe pokroić na kawałki. Cebulę pokroić w kostkę.
Na patelni rozgrzać masło, wrzucić cebulę i smażyć do zeszklenia. Wlać wino i dusić do odparowania alkoholu.
Na patelnię przełożyć grzyby, dodać sól i pieprz, dusić pod przykryciem około 15 minut.
Makaron ugotować al dente w osolonej wodzie. Odcedzić, dodać do duszących się grzybów wraz z chochlą wody z gotowania makaronu. Dodać posiekane zioła, całość dobrze wymieszać.
Makaron nakładać na talerze, posypać parmezanem.