Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Makaron z duszonymi na maśle grzybami.
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 10873
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1179
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 11625
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 794
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 10873
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1179
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 11625
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 794
Składniki
Grzyby oczyścić, większe pokroić na kawałki. Cebulę pokroić w kostkę.
Na patelni rozgrzać masło, wrzucić cebulę i smażyć do zeszklenia. Wlać wino i dusić do odparowania alkoholu.
Na patelnię przełożyć grzyby, dodać sól i pieprz, dusić pod przykryciem około 15 minut.
Makaron ugotować al dente w osolonej wodzie. Odcedzić, dodać do duszących się grzybów wraz z chochlą wody z gotowania makaronu. Dodać posiekane zioła, całość dobrze wymieszać.
Makaron nakładać na talerze, posypać parmezanem.