Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Warto w pełni wykorzystać sezon ogórkowy i przygotować mizerię w słoikach na zimę. Przepis obejmuje dodanie dużej ilości koperku, ale można dodać kilka gałązek do smaku lub całkowicie go wyeliminować. Gotową mizerię możesz podać bezpośrednio ze słoika na talerz lub wymieszać ze śmietaną i dopiero wtedy serwować.
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 117972
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8364
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3107
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 2076
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1524
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 117972
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8364
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3107
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 2076
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1524
Składniki
Umieść w garnku wszystkie składniki zalewy, w międzyczasie wymieszaj, by cukier się rozpuścił i zagotuj, a następnie wystudź.
Porządzenie wyszoruj ogórki. Jeśli nie są zerwane bezpośrednio z krzaczka, namocz je przez godzinę w zimnej wodzie. Następnie pokrój ogórki w cienkie plasterki (za pomocą noża lub szatkownicy). Nie obieraj ogórków ze skórki, a lepiej zachowają chrupkość. Obierz cebulę z łupin i pokrój w półplasterki. Wszystkie warzywa przełóż do dużej miski, zasyp solą, dodaj świeżo starty koperek, przemieszaj i odstaw na 4 godziny.
Po tym czasie napełniaj słoiki, odciśniętymi z soku ogórkami z cebulą i koperkiem, a następnie zalewaj zimną zalewą. Pasteryzuj słoiki przez 5-7 minut od zagotowania i odstaw do pełnego przestygnięcia. Mizerię można przechowywać przez całą zimę. Przed podaniem należy odlać ogórki z zalewy i dopiero wtedy dodać śmietanę.