Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ekspresowe ciasto, które przygotujecie w zaledwie 10 minut. Do zrobienia tego deseru będziecie potrzebowali jedynie: herbatników, masy kajmakowej oraz polewy czekoladowej. Nie ma nic prostszego! Niezawodny przepis na pyszne ciacho do kawy bez długiego stania w kuchni.
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 387
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2770
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 912
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1661
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 14475
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 387
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2770
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 912
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1661
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 14475
Składniki
Na spód prostokątnej blaszki (około 24x32 cm) wyścielamy papierem do pieczenia. Na spód wykładamy pierwszą warstwę herbatników. Herbatniki smakujemy warstwą masy kajmakowej. Ponownie wykładamy warstwę herbatników - proces powtarzamy do wyczerpania składników.
Dwie tabliczki gorzkiej czekolady roztapiamy w kąpieli wodnej. Gorącą czekoladą polewamy ciasto.
Ekspresowe ciasto gotowe! Jego przygotowanie nie powinno wam zająć więcej niż 10 minut. Przed podaniem ciasto należy odstawić na przynajmniej 2-3 godziny, żeby herbatniki delikatnie zmiękły, a ciasto łatwiej się kroiło.