Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Klasyka. Co tu dużo pisać.
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1760
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1539
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1499
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1837
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1760
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1539
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1499
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1837
Składniki
-Włoszczyznę, obieramy, płuczemy i wrzucamy w całości do garnka pełnego zagotowanej wody. Cebulę kroimy na pół i także dodajemy. Wrzucamy także złamany liść laurowy, parę ziarenek ziela angielskiego i pieprzu. Gotujemy pod przykryciem przez jakieś 1,5 h. W międzyczasie delektujemy się zapachami.
-Mięso starannie umyć i osuszyć papierowym ręcznikiem. Po półtorej godziny wspomnianego wyżej gotowania, możemy wrzucić mięso. Przykrywamy i gotujemy już wszystko razem jakieś 2,5 h.
-Wyłączamy gaz, zostawiamy pod przykryciem. Teraz zabieramy się za sos. Na patelni rozpuszczamy łyżkę stołową masła, dodajemy mąki aby otrzymać zasmażkę. Prosto z garnka dolewamy na patelnię wywaru, całość smażymy i ciągle mieszamy. Dodajemy odrobinę śmietanki i białego wina. Smażymy dosłownie parę sekund, po czym dodajemy wedle uznania sosu chrzanowego, soku z cytryny i soli.
-Sztuka mięsa wołowego świetnie smakuje z ziemniakami puree, całymi a także frytkami. Polecam także smażone buraczki.